Dit zijn de beste duikplekken in het Oosten van Curaçao

Van de zuidoostelijke punt op Curaçao die bekend staat als ‘Oostpunt’, tot de noordwestelijke punt die bekend staat als ‘Westpunt’, is de onderwaterwereld compleet anders en uniek. Oost Curaçao wordt door de lokale bevolking ook wel ‘Banda Ariba’ genoemd. Dit gebied is ongerept en een toevluchtsoord in het enige National Marine Park van Curaçao.

Het reservaat heeft verbazingwekkende steile wanden, bedekt met uitgebreide gezonde koraal- en sponskolonies. Dit terwijl de ondiepe plateaus worden overspoeld door prachtige koraalgemeenschappen. Ben jij een echte duikfanaat? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de volgende locaties:

Superieure Producer

De Superior Producer bevindt zich op minder dan 150 meter van het vasteland van Curaçao. Dit enorme scheepswrak strandde net buiten de haven terwijl het vertrok op een kortstondige leveringsrun naar Venezuela. Zijn gezonken lading heeft misschien nooit zijn bestemming bereikt, maar voor duikers levert de Superior Producer fantastische duikervaringen op.

Meer dan 40 jaar later is de MV Superior Producer een verbazingwekkende kunstmatige site geworden, met talloze kolonies en verschillende soorten koralen, sponzen, gorgonen en zeezwepen.

Lees ook: met deze 3 tips boek je de beste zomervakantie.

Klein Curaçao

Stel jezelf een pittoresk, onbewoond Caribisch eiland voor, omringd door helder aquamarijnwater. Welkom op Klein Curaçao! Gelegen op ongeveer 10 kilometer van de Oostpunt, is dit gebied een paradijs voor zowel duikers als snorkelaars.

Volgens de lokale bevolking is de onderwaterwereld van Klein Curaçao groot en meeslepend. Je ziet er bijna gegarandeerd schildpadden, oceaantrekkervissen en grote baarzen. Dit is een geweldige Caribische duiklocatie die nog ongerept en authentiek is.

Oostpunt

Gelegen op het uiterste oostelijke puntje van Curaçaos National Marine Park, is dit een must-visit voor iedereen die een duikvakantie naar Curaçao heeft geplant. Deze site is alleen bereikbaar per boot en herbergt een van de meest geweldige rifsystemen op het eiland (zo niet van het hele Caribische gebied).

Weelderige gorgonen (hoornkoralen) spelen hier de hoofdrol, samen met harde koralen en sponzen. Een grote school tarpons bewoont bovendien de onderwaterbrug; een natuurlijke brug die door de tijd heen is gevormd door koraalformaties. Haaien, adelaarsroggen, grote barracuda’s en schildpadden zijn er meer dan eens gesignaleerd.

Sleepboot

Gelegen op slechts 5 meter onder het wateroppervlak, verging deze beroemde sleepboot op slechts een paar meter uit de kust in de beschermde Caracasbaai. Deze site is perfect voor zowel duikers als snorkelaars, dankzij de gemakkelijke toegang en de overvloed aan dieren. Denk aan zeepaardjes, octopussen, kreeften, slapende schorpioenvissen en vreemd uitziende naaktslakken.

De sleepboot is bovendien begroeid met buissponzen en koraal, en is tevens de thuisbasis van talloze kleurrijke rifvissen.

Buiten deze top duikplekken telt Curaçao er nog veel meer. Twijfel dus niet langer over waar je volgende duikvakantie naartoe zou moeten gaan. Curaçao it is!

Plaats een reactie