Dit zijn de mooiste motorroutes van Europa

Zou jij graag op de motor Europa willen verkennen? Dan is het hoog tijd om de mooiste motorroutes van Europa eens te bekijken. Wij helpen je hierbij op weg en zetten een aantal mooie motorroutes van Europa voor je op een rij. Als jij een motorliefhebber bent en tegelijkertijd de mooiste routes wilt rijden, kunnen deze routes zeker op jouw bucketlist!

Transfagarasan, Roemenië

Een van de mooiste motorroutes van Europa is de Transfagarasan in Roemenië. Hoewel je Roemenië misschien niet meteen in gedachten had, is het wel degelijk een land waar je als motorrijder je gang kunt gaan. Een van de meest spectaculaire routes, de Transfagarasan, is alleen in de zomermaanden voor verkeer geopend. Als je dus graag deze route wilt rijden, dien je dit in de zomer te doen. Wat deze route nou zo speciaal maakt? De route is maar liefst 90 kilometer lang en bestaat uit heel veel bochten. En zeg nou zelf, bijna iedere motorrijder is dol op rijden van bochten. Als je dit graag doet, is deze route dus zeker aan te raden. De haarspeldbochten zijn niet het enige speciale aan deze route, want het leidt je naar een top die boven de 2000 meter hoogte ligt. Mocht je deze route ooit gaan rijden, is het dan ook zeker een aanrader om zo nu en dan even te stoppen. Het uitzicht dat je krijgt als je deze route rijdt is namelijk adembenemend en zeker de moeite waard om te zien. Het zou tenslotte zonde zijn als je daar met een bloedgang langsrijdt zonder hier echt van te genieten.

Trollenroute, Noorwegen

Een motorroute die ook zeker op jouw bucketlist kan als je een motorliefhebber bent, is de Trollenroute in Noorwegen. Hoewel de route niet heel lang is, zo’n 20 kilometer, is het wel een route die je nooit meer zult vergeten. Je gaat door 11 haarspeldbochten en je kruist een van de mooiste regio’s van heel Noorwegen. Dat is nog niet alles, want op de top van deze route heb je een prachtig uitkijkpunt. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de weg en zie je verschillende adembenemende watervallen. Ook onderweg op deze route is het de moeite waard om zo nu en dan te stoppen, want je komt van alles tegen. Van mooie watervallen tot rotsen, bergen en fjorden: je gaat het allemaal zien. Mocht je nou echt geen genoeg krijgen van deze prachtige route, dan is het ook helemaal niet gek om deze nog eens te rijden. Er is tenslotte genoeg te bewonderen.

Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

Als je nog een mooie locatie zoekt om met je motor te rijden, is Oostenrijk zeker een aanrader. En dan vooral de schitterende route: de Grossglockner Hoachalpenstrasse. Deze route is zo’n 48 kilometer lang en bevat maar liefst 36 haarspeldbochten. Het hoogste punt van deze route ligt op ruim 2500 meter hoogte. Het uitzicht is hier betoverend en zal je dan ook niet snel meer vergeten. Let wel op dat als je deze route graag met je motor wilt rijden, je dit in de zomermaanden moet doen. Door de hoge ligging kan deze weg niet het hele jaar open zijn.

Als je een mooie motorroute wilt rijden in Europa, dien je jezelf wel goed voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de juiste motorkleding. Dit is van groot belang voor jouw veiligheid. Ben je nog op zoek naar toffe motorkleding? Kijk dan eens naar de motorkleding van Chromeburner.nl. Met de juiste motorkleding en bovenstaande motorroutes ga jij een onvergetelijke tijd tegemoet!

Plaats een reactie