Dit zijn de vijf mooiste natuurparken van Canada

Canada is behalve groot ook groots. Eén van de dunstbevolkte landen ter aarde herbergt ongerepte natuurgebieden boordevol wildlife. Daardoor is een rondreis door Canada echt iets voor natuurliefhebbers. Tijdens zo een prachtige reis tref je onder andere imposante bergen, gletsjers, watervallen, kraakheldere meren en dichtbegroeide bossen. Rondreizen kan per auto, maar ook is Canada een land bij uitstek om per camper doorheen te reizen. Hier lees je welke Canadese natuurparken je niet mag missen tijdens je rondreis.

Banff National Park

Het Banff National Park in de regio Alberta, midden in de Canadese Rocky Mountains, is het oudste en populairste nationale park van het land. Kenmerkend zijn de bijna ongeloofwaardig helderblauwe meren. Banff ligt op ongeveer 130 kilometer afstand van de stad Calgary, die de meeste toeristen ook in het programma van hun bijzondere fly drive naar Canada opnemen. Voor Banff moet je uitgebreid de tijd nemen. Gelukkig zijn er maar liefst 13 verschillende kampeerplaatsen. In de plaatsjes Banff en Lake Louise staan diverse hotels.

Jasper National Park

Het afgelegen Jasper National Park ligt eveneens in Alberta, vlakbij Banff. Vanuit Edmonton rijd je ruim 350 kilometer om het te bereiken. Vertrek je vanuit Banff naar Jasper, dan rijd je via de Icefields Parkway, één van de mooiste wegen ter wereld. De verschillende gletsjers, waaronder must-see Columbia Icefield, zijn net als de hoogste toppen van de Rocky Mountains adembenemend. Behalve om zijn natuur staat Jasper National Park ook bekend om zijn wilde dieren. Naast elanden en rendieren noemen ook zwarte beren en grizzlyberen dit park hun thuis.

Pacific Rim National Park

Op Vancouver Island vind je het Pacific Rim National Park. Ben je een echte wandelliefhebber? Dan is een bezoek aan dit bijzondere park een absolute aanrader. Naast fjorden herbergt dit park zowel regenwoud als stranden waar je urenlang kunt rondlopen. Strandactiviteiten moet je echter wel tijdens eb plannen. Ook dit park staat bekend om zijn wilde dieren. Zo is de kans groot dat je er zeeotters, zeeleeuwen en zwarte beren ziet. Ook poema’s komen er voor. Reis je met kinderen? Verlies deze in het park nooit uit het oog.

Glacier National Park

Dit op één na oudste nationale park van Canada grenst aan de Amerikaanse staat Montana. De inheemse bevolking noemde het park vroeger ‘Shining Mountains’. Grizzlyberen komen hier in flinke getalen voor. Je bereikt het park vanuit het noorden of het oosten via Highway 5 en vanuit het westen via Highway 6. Behalve de ruige bergpieken zijn vooral de door gletsjers uitgesleten valleien kenmerkend. Maak jij je rondreis tussen eind juni en begin juli of tussen half september en begin oktober? Rijd dan de ‘Going-to-the-Sun-Road’, welke je op de mooiste uitzichten trakteert.

Saguenay-Saint Lawrence Marine Park

De naam verraadt het al: in dit park in het oosten van Canada staat water centraal. Hier komen de Saguenay-rivier en de Saint-Lawrence-rivier samen. Het park wordt de beste plek ter wereld genoemd voor het spotten van walvissen. In deze omgeving houden zich veel bijzondere zeezoogdieren op. Voor walvistochten tijdens je rondreis naar Canada ben je hier dus aan het juiste adres. Tijdens een dergelijke tocht bestaat de kans dat je de bedreigde Beluga ziet. Ook wordt er hier vaak gekajakt. Het park zet zich in voor onderzoek, behoud en bescherming van de onderwaterwereld.

Een van de indrukwekkendste rondreizen van je leven

Het mag duidelijk zijn; met al dit overweldigende natuurschoon is een rondreis door Canada één van de meest imposante reizen die je kunt maken.Het natuurschoon wissel je af met een bezoek aan de steden. De periode tussen maart en oktober geldt als de beste reistijd. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. Alhoewel de wintermaanden ook prachtig zijn –zeker wanneer je van sneeuw houdt- is het reizen door het land in die periode wel een stuk lastiger.

Plaats een reactie