in ,

Drie dingen die mis kunnen gaan als u een dagje weggaat (en hoe ze te voorkomen)

Dingen die mis kunnen gaan bij een dagje uit

Heerlijk, een dagje erop uit met andere senioren! Of het nu naar de thuiswedstrijd van uw favoriete voetbalclub, het strand of de Huishoudbeurs is. Jammer van die paar dingen die altijd (of in elk geval vaak) mis gaan. Welke herkent u?

Niet gaan

Wat kan er mis gaan als je niet gaat? Goede vraag, maar eigenlijk willen wij dit zeggen: er gaat heel veel mis als je niet gaat, want je mist zoveel leuke ervaringen! Doe eens iets wat u nooit eerder gedaan heeft. Bijvoorbeeld een golfles, een cursus sushi maken, ga naar het geweldige museum Voorlinden en ervaar de unieke en gekke sculpturen die daar zijn tentoongesteld.

Nieuwe dingen doen staat niet alleen garant voor een goed verhaal. Het is ook goed voor de hersens. Doe worden namelijk geprikkeld en zullen harder gaan werken.

Nu denkt u misschien, ja maar hoe moet ik dat doen, ik ben afhankelijk van de uitbetaling AOW. Dat begrijpen we. Bekijk dan eens deze lijst van de ANWB met uitjes die gratis of zeer voordelig zijn.

Uren onderweg met de bus

Heel erg handig voor als u geen auto (meer) kunt rijden: met de bus mee naar een uitje. Nadeel: die bus stopt natuurlijk op allerlei plaatsen en dan moet u nog naar huis lopen. Het is natuurlijk wel zo gezellig om samen te reizen en als de afstand groot is, dan is het zeker een aanrader (even achter de oogjes kijken), maar als het niet zo ver weg is, waarom dan niet met een brommobiel gaan? Ze zijn tegenwoordig hip, stoer en u mag een 45 km-autorijden zonder rijbewijs.

Leesbril vergeten – oeps

Leuk toch! Een fotootje maken en die delen met uw kleinkinderen via uw telefoon. Behalve misschien als u uw leesbril bent vergeten, dan zijn die lettertjes toch wel een beetje klein. Denk dan eens aan een senioren telefoon. Klinkt misschien gek en misschien denkt u ‘ja dàhaag, die heb ik helemaal niet nodig.’ Aan de andere kant, senioren telefoons zijn volwaardige smartphones geworden. Met bijkomende voordelen zoals grote letters en een noodknop met gps. Misschien niet het meest trendy, maar zo blijft u wel mooi onafhankelijk!

Wat gaat er bij u altijd mis en hoe lost u dat op? We zijn benieuwd!

Nick

Geschreven door Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wandelen in Manhattan

Wandelen is het nieuwe mountainbiken

Op vakantie met je huisdier

Vliegen met je huisdier, hier moet je op letten