Drie leuke bestemmingen voor een autovakantie

Vliegen kan voor sommige mensen een hele opgave zijn. Vliegangst zorgt ervoor dat je niet met een fijn gevoel op reis kan gaan, en daardoor niet optimaal kunt genieten van jouw welverdiende vakantie. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, waardoor je niet met het vliegtuig op vakantie hoeft. Met de auto kun je namelijk ook hele leuke bestemmingen in Europa bereiken. Door heel Europa zijn er veel leuke bestemmingen waar jij in een dag naar toe kunt rijden. Geen gedoe met vliegen maar gewoon met je eigen auto op vakantie. Wij zetten drie leuke vakantiebestemmingen in Europa voor je op een rij, die prima met je auto te bereiken zijn.

Gardameer

In het noorden van Italië vind je het Gardameer. Dit grote meer is ideaal voor vakantiegangers die houden van leuke dorpjes, mooie campings en een prachtige omgeving. Het Gardameer ongeveer 1200 kilometer afstand van Nederland, en is goed bereikbaar met de auto. Zowel voor liefhebbers van een rustige vakantie als voor vakantiegangers die behoefte hebben aan een actieve vakantie, is het Gardameer een uitstekende keuze. Het is niet voor niets dat Nederlandse vakantiegangers al jaren massaal kiezen voor een vakantie aan het Gardameer.

Costa Brava

De Costa Brava is een regio in het noorden van Spanje, die tussen Barcelona en de grens met Frankrijk te vinden is. In deze regio heb je een enorm groot aanbod aan campings en hotels. Liefhebbers van zon, zee en strand zitten hier perfect. De Costa Brava ligt op ongeveer 1500 kilometer van Nederland. Bekende en populaire badplaatsen in deze regio zijn onder andere Malgrat de Mar, Platja d’Aro en Lloret de Mar. De regio staat onder andere bekend om het grote aanbod aan campings. Dus ook wanneer je met je caravan of camper op pad gaat, is deze regio erg aan te raden. Je wordt hier met open armen ontvangen.

Belgische Ardennen

Wat dichter bij huis, maar daarom niet minder leuk, vind je de Belgische Ardennen. In het zuidoosten van België is dit heuvelachtige gebied een waar paradijs voor liefhebbers van mooie wandelingen en spannende fietstochten. Je hoeft je geen moment te vervelen in deze regio. Het fijne aan de Belgische Ardennen is dat je al binnen twee uur in dit mooie gebied bent. Liefhebbers van auto’s kunnen een kijkje gaan nemen bij het Formule 1 circuit dat in Spa ligt.

Als je met de auto op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je auto in goede staat is en geen mankementen heeft. Voor het geval dat er toch iets mis gaat, heb je je autoverzekering. Online bekijk je de mogelijkheden van een goedkope autoverzekering van Diks. Ga je met je bedrijfsauto op vakantie, bekijk dan goed de voorwaarden van je bedrijfsautoverzekering.

Plaats een reactie