Dromen mag: een prachtige rondreis door Colombia & Costa Rica maken

Vakantie… het lijkt ver weg op het moment. We zitten dan misschien wel thuis, maar het voelt niet als vakantie. Wanneer we weer op reis mogen, is ook nog ongewis. Maar dat betekent niet dat we niet mogen dromen van waar we heen willen als de coronacrisis achter de rug en we het huis én het land weer uit mogen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige rondreis door Colombia of Costa Rica? We vertellen je er meer over.

Familiereis Colombia

Zin in een rondreis Colombia met het hele gezin? Een goed idee, want er is van alles te zien en doen in Colombia. Het is een land en een reis vol afwisseling: van spectaculaire landschappen en koloniale steden tot tropische stranden. Uiteraard mogen de steden Bogotá en Medellín niet overgeslagen worden, maar de ommuurde koloniale stad Cartagena moet je zeker niet missen. Verder kun je wandelen door een natuurgebied met metershoge waxpalmen, maar ook de Tatacoa-woestijn met zijn interessante zandformaties en torenhoge cactussen bezoeken. Breng tijd door in een voormalige koffieboerderij te midden van een vruchtbaar, hoog gelegen landschap waar de koffie groeit als kool en altijd vers in. Sluit je rondreis door Colombia af aan de Caribische stranden.

Andere jongeren ontmoeten op een groepsreis

Jong en zin in een rondreis waarop je ook anderen 22’ers tot 35’ers kunt ontmoeten? Maak dan een avontuurlijke groepsrondreis door Colombia speciaal voor deze leeftijdsgroep. Vaak nieuwe vriendschappen terwijl je schoonheid van de bevolking en natuur van Colombia ontdekt. Slaap in tenten- en hangmattenkampen op idyllische plekken en hippe hostels. Bezoek de eerder genoemde mooie plekjes en sluit ontspannen af met een cocktail op een wit strand aan de Caribische Zee.

Costa Rica: enorme diversiteit aan flora en fauna

Vulkaan in Costa RicaDé reisbestemming van Midden-Amerika is Costa Rica, met zijn enorme diversiteit aan flora een fauna. Houd je van natuur, dan zit je hier gebakken. In dit relatief kleine land vind je van alles: van regenwouden en vulkanen tot koffieplantages en palmstranden. Zie apen in het wild in een natuurpark, evenals grappige luiaards en indrukwekkende krokodillen. In Tortuguero National Park vind je groene zeeschildpadden, lederschildpadden en Hawksbill schildpadden. In totaal kun je tot 200 verschillende zoogdieren tegenkomen dankzij de ruime diversiteit aan landschappen in Costa Rica. Daarnaast zijn de oude koloniale steden die je op een rondreis Costa Rica kunt bezoeken levendig en swingend. Maak schitterende wandelingen, ga paardrijden of ontspan op een van de prachtige stranden. Hier kun je ook prachtig duiken en snorkelen bij mooie koraalriffen.

Meer van Midden-Amerika

Ook op een rondreis door Costa Rica is er de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten. De groepsreis voor jongeren wordt ook hier georganiseerd. Ook gezinnen kunnen echter onderdeel uitmaken van een groepsreis, of – als ze dat liever willen – een privé rondreis door Costa Rica maken. Maar natuurlijk houdt de schoonheid van Midden-Amerika niet op bij Costa Rica. Ook in El Salvador, Honduras, Belize, Nicaragua en Guatemala valt een hoop te genieten en mee te maken. Daarom is het ook mogelijk om een rondreis te maken waarbij je verschillende landen in Midden-Amerika combineert. Bezoek bijvoorbeeld de Maya-ruïnes van Copán in Honduras. Ga per boot naar Isla de Ometepe, een eiland in het Meer van Nicaragua dat bestaat uit twee vulkanen. Een absoluut hoogtepunt is de koloniale stad Antigua in Guatemala, vol met oude huisjes, kerken en kloosters, en omringd met kleine indianendorpjes waar volgens eeuwenoude tradities geleefd wordt. Zie als klap op de vuurpijl gloeiend hete lava stromen als je ervoor kiest om de actieve vulkaan Pacaya te beklimmen.

Plaats een reactie