Duiken en snorkelen in Saint Kitts

Veel ervaren reizigers beschouwen Saint Kitts als een goed bewaard geheim. Dit kleine tropische eiland heeft een aantal van de beste snorkel- en duikmogelijkheden in het Caribisch gebied. Met een schat aan vrijwel onaangetaste duik- en snorkellocaties, zijn er unieke mogelijkheden voor duikers en snorkelaars van alle niveaus.

De westkant van het eiland

De westkant van het eiland heeft rustige wateren met een goede zichtbaarheid en riffen die in duikgemeenschappen bekend staan als enkele van de meest onberispelijk bewaard gebleven riffen ter wereld. Als toevoeging aan de allure zijn de meeste van de beste duiklocaties bereikbaar via een gemakkelijke boottocht vanaf de kust.

Een gids inschakelen

Als reistip wordt het aanbevolen om een gids in te schakelen voor je duik- en snorkelavonturen. Er zijn verschillende duikoperators op Saint Kitts, allemaal met de benodigdheden die je nodig hebt om te snorkelen of te duiken, maar vergeet niet om je onderwatercamera mee te nemen. Hoewel dit artikel alleen het oppervlak van wat Saint Kitts te bieden heeft zal uitleggen, zal het ook enkele van de meest ideale duiklocaties in het Caribisch gebied onder de aandacht brengen.

Sandy Point Bay

Onze eerste stop is Sandy Point Bay, een favoriete plek voor zowel Caribische snorkelaars als duikers. Het is een uniek rif met vingervormige koraalformaties waarvan wordt gezegd dat het rif rust op een gezonken slagschip. Dit gebied van de Caribische Zee was namelijk de locatie van talloze zeeslagen. Duikers vinden er nog steeds ankers, borden en flessen uit de jaren 1700 in de canyons.

Black Coral Reef

Black Coral Reef is de plek voor snorkelaars en duikers om op een lage diepte het meest ongrijpbare koraal te spotten. Vraag je duikinstructeur of gids om je op het zwarte koraal te wijzen, omdat het nogal moeilijk is om het onder water te herkennen. Ook voor de ontdekkingsreiziger zijn het Blood Bay Reef en de kleine grotten in de buurt de thuisbasis van verschillende soorten koraal, paarse zeeanemonen, gele zeedieren en roestkleurige borstelwormen.

Coconut Tree Reef

Coconut Tree Reef is een van de grootste riffen in het gebied en biedt een unieke uitdaging voor zowel beginnende als ervaren duikers, omdat het rif begint op een lage diepte en steeds dieper zakt. Zoals bij de meeste locaties rondom St. Kitts, is het rif in uitstekende staat en krioelt het van allerlei soorten prachtige vissen.

Monkey Reef

Ook voor de westkust van St. Kitts ligt het Monkey Reef, een intrigerende platte formatie van zowel zacht als hard koraal. Het zicht hier is fantastisch en de rand van het rif is de thuisbasis van kreeft, passieve verpleegsterhaaien en hagedisvissen.

Nags Head

Voor ervaren duikers is Nags Head een dramatisch, duikend rif in sterk water waar de Atlantische Oceaan het Caribisch gebied ontmoet. Hier zijn de golven de thuisbasis van pijlstaartroggen, zeeschildpadden, eekhoornvissen, zee-egels en verschillende soorten grote rifvissen.

Ondiepe wateren

In het kanaal dat Saint Kitts en het zustereiland Nevis scheidt, kunnen duikers en snorkelaars de Grid Iron onderzeese plank vinden. Het bevat een veelvoud van ondiep water met koralen, zeedieren, sponzen en grote aantallen zeeëngelen.

Geheimen in de onderwaterwereld van St. Kitts

Volgens bepaalde gegevens zijn er tussen 1493 en 1825 meer dan 400 schepen voor de kust van Saint Kitts gezonken, maar tot nu toe zijn er slechts een dozijn geïdentificeerd. Er is misschien geen fijner bewijs van het feit dat er nog genoeg sites zijn om te verkennen en voldoende geheimen te ontdekken op Saint Kitts.

Bekende scheepswrakken

Onder de bekende schepen zonk The River Taw Wreck, een lang schip dat slechts 10 jaar geleden in de wateren rondom Saint Kitts zonk. Zowel het schip als het zich ontwikkelende koraalrif bevinden zich in ongerepte staat en rusten er op een bepaalde diepte. Dit is weer een geweldige site om een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan tropische vissen en zeedieren te fotograferen. De Beached Tug Boat en Brassball-wrakken bieden uitstekende mogelijkheden voor zowel beginnende duikers als snorkelaars. Omdat elk wrak op lage diepte in het water ligt, is het zicht onder water bij deze bezienswaardigheden ongeëvenaard. Ten slotte is het M.V. Talata vrachtschipwrak misschien een technischere duik dan de bovengenoemde wrakken, maar de mogelijkheid om te zwemmen met een ongeëvenaard assortiment rifvissen is zeker de moeite waard.

Plaats een reactie