Duurzaam en gezond op vakantie: bekijk deze 4 mogelijkheden

Het beeld van Zwarte Zaterdag en jouw auto die als 340.000ste in de rij komt aansluiten is niet heel aantrekkelijk. En vliegen is ook niet alles. Behalve dat het een eeuwige strijd is om je aan het maximum aantal kilo te houden, kun je niet ontkennen dat het niet de meest milieuvriendelijke manier van reizen is. Niet dat jouw beslissing om niet te vliegen in één klap het milieu redt, maar alle kleine beetjes helpen. Ben je geïnteresseerd in een vakantie met duurzaam vervoer? Check dan snel deze 4 mogelijkheden.

Elektrische scooter

Wil je in de buurt blijven en Nederland, Duitsland, België of Frankrijk op het gemak ontdekken, dan is de elektrische scooter een goede optie. Deze scooters hebben een gemiddeld bereik van 60 of 70 kilometer. Dat is een mooie dagelijkse verplaatsing.

Als je de route goed plant, rijd je naar een plek waar de scooter kan worden opgeladen. Dat is natuurlijk ook onderweg een mogelijkheid. Er komen immers steeds meer laadpunten. Een voordeel van de elektrische scooter is dat je onderweg veel ziet en een groot gevoel van vrijheid hebt.

De elektrische fatbike

Met een elektrische fatbike heb je tal van mogelijkheden. Het zijn elektrische fietsen met bredere banden, waardoor je ook prima onverhard kunt rijden. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je elke vijf kilometer moet stoppen omdat je een lekke band hebt.

Er zijn fatbikes met een actieradius tot wel 100 kilometer per uur. Dat begint al op een roadtrip te lijken. Je ziet ze nog niet echt veel en niet iedere winkel verkoopt ze. Bij Voordeelscooters hebben ze echter een goed gevuld assortiment.

De fietsvakantie

Voor deze optie is een conditie vereist, net als een goede en stevige fiets, waarmee je toch een behoorlijke snelheid kunt halen. Op oma’s fiets is het immers een eind naar het zuiden van Frankrijk. Een fietsvakantie is echter een onvergetelijke ervaring. Je ziet onderweg veel, raakt in gesprek met volslagen onbekenden en het is ook emotioneel gezien heel bijzonder.

Je kunt ervoor kiezen om een tentje mee te nemen en dit iedere avond op te zetten. Slaap je liever in hotels, dan kun je van tevoren een route uitzetten en eventueel al wat reserveren. Op drukke plekken kom je echter genoeg hotels en campings tegen. Ga je bijvoorbeeld naar Noorwegen, dan is die kans een stuk kleiner.

De elektrische camper

Wie droomt er niet van een camper? Je rijdt overal naartoe en als je ergens wilt blijven, hoef je de camper alleen maar te parkeren. Het nadeel is dat het een forse investering is. Dat weerhoudt een hoop mensen dan ook van het kopen van een camper.

Als je het geld wel hebt, is een elektrische camper een prima optie. Dit is de milieuvriendelijke variant, die van de modernste snufjes is voorzien. Je geeft er veel geld aan uit, maar het is het ultieme ticket to freedom.

Plaats een reactie