Een auto huren in het buitenland: do’s en don’ts

Een auto huren, dat is gemakkelijk en kan altijd nog snel even op locatie geregeld worden. En welke auto je kiest, maakt eigenlijk ook niet zoveel uit: een huurauto is toch een huurauto. Dit is de gedachtegang van veel vakantiegangers. En er is niets mis met een relaxte instelling – zeker niet als je in vakantie-modus bent – maar als het aankomt op het huren van een auto en je niet voor vervelende verrassingen wilt komen te staan, raden we je toch aan om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Om je te behoeden van onnodige vakantiestress, zetten we een aantal do’s en don’ts op een rijtje.

Do’s

Vooraf boeken

Boek je huurauto altijd vooraf. Dit kun je bijvoorbeeld online doen via EasyTerra, een goede vergelijkingssite voor autohuur, die alle aanbieders op een rijtje zet. Online boeken is vaak een stuk goedkoper en scheelt je tijd op locatie.

Auto controleren bij afhalen

Controleer de huurauto bij het afhalen altijd op eventuele schadeplekken van een vorige huurder en maak daar foto’s van. Zo weet je zeker dat jij bij het inleveren niet verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade van een andere huurder.

Kies een huurauto met voldoende ruimte

Dit klinkt logisch, maar gaat in de praktijk nogal eens fout. Vooral als je bijvoorbeeld met z’n vieren een auto huurt en allemaal flink wat bagage meeneemt, zit een te kleine huurauto sneller vol dan je misschien zult denken.

Don’ts

Andere begin- als eindtijd voor verhuur

Stel je huurt een auto van vrijdagmiddag 13:00 uur tot vrijdagmiddag 14:00 uur, een week later. Dan heb je dikke kans dat je voor dit extra uurtje een hele (of halve) dag extra huur betaalt. Kies dus voor eenzelfde begin- als eindtijd.

Duur navigatiesysteem huren

Ondanks dat het zeker aan te raden is om een navigatie mee te nemen (of te huren) tijdens je trip, zijn de prijzen voor navigatie via autoverhuurders soms erg hoog. Dus als je kosten wilt besparen, kun je bijvoorbeeld ook een goede navigatie-app downloaden en navigeren op je telefoon.

Altijd de goedkoopste auto huren

Een fout die veel reizigers maken is om per definitie de goedkoopste huurauto te huren. Dit is niet altijd verstandig. Stel dat je bijvoorbeeld de bergen in wil met je huurauto, dan kan je met een auto uit de goedkoopste klasse, vermogen tekortkomen.

Plaats een reactie