Een auto kopen voor een roadtrip door Europa

Een tijd geleden heb ik samen met een paar vrienden een roadtrip gemaakt door Europa. In eerste instantie waren we van plan om een auto te huren, maar door de vele kilometers en de lange huurperiode waren de kosten hiervan verre van interessant. We hebben toen goed gezocht en ons spaargeld bij elkaar gelegd en een tweedehands BMW gekocht. Met deze BMW hebben we een groot deel van Europa gezien. Bij terugkomst hebben we de auto met minimaal verlies weer verkocht. Hieronder een aantal tips die ik jullie mee wil geven als je zelf met een tweedehands auto een roadtrip wil gaan maken door Europa.

Wat moet je doen als voorbereiding?

Roadtrip met een BMWAls je van plan bent een roadtrip te maken met een tweedehands auto is het belangrijk dat je vooraf goed uitzoekt wat voor type auto je wil kopen. Koop een auto met een betrouwbare motor en een goede onderhoudshistorie. Laat daarnaast voor vertrek de auto volledig nalopen en pak alle kleine zaken aan die de pret tijdens je vakantie zouden kunnen verstoren. Niets is zo vervelend als langs de kant van de weg staan in een land dat je niet kent. Zorg daarnaast voor voldoende veiligheidsmaatregelen als eten + drinken en een goed reservewiel. Mocht je onverwachts toch stil komen te staan ben je in ieder geval goed voorbereid!

Lekker op pad

Als alles goed gecheckt en voorbereid is ben je klaar om op pad te gaan. Of toch niet? Zorg er voor dat je vooraf een goede route uitstippelt. Afwijken van de route kan altijd nog, maar het is wel verstandig om in grote lijnen de landen te bepalen die je aan wil doen. Zo kun je vooraf uitzoeken welke regels er in deze landen gelden om zo te kunnen voldoen aan alle regels in de landen waar je doorheen reist. Zo moet je in Frankrijk altijd twee alcoholtesters bij je hebben, in Duitsland moet je altijd voldoende veiligheidsvestjes in de auto hebben liggen, en in sommige landen kom je met een oude auto de centra niet meer in. Dus zoek dit goed uit voordat je vertrekt!

Tips voor onderweg

Zorg voor goede navigatie, ook offline. Natuurlijk hebben we tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon met navigatie, maar in sommige gebieden heb je geen bereik of geen internet. Zorg daarom voor een kaart van de gebieden waar je doorheen reist. Zo kun je altijd opzoeken waar je bent en waar je naartoe moet. Zorg er ook voor dat je goede opladers hebt in de auto, zo kun je altijd je telefoon opladen onderweg als dat nodig is. Sla ook genoeg eten en drinken in, zodat je nooit zonder komt te zitten als je in een verlaten gebied terecht komt. Je kunt beter wat te veel bij hebben dan te weinig is onze ervaring.

Je auto verkopen zodra je weer terug bent

Als je een beetje hebt kunnen onderhandelen bij de aankoop van je auto kun je op deze manier voor weinig kosten een auto “huren”. Wij konden via wij kopen uw auto uiteindelijk zeer makkelijk onze BMW verkopen. Op deze manier hebben we weinig kosten gemaakt en toch in een zeer comfortabele auto onze roadtrip door Europa kunnen maken.

Plaats een reactie