Een bijzondere reis door Sri Lanka

Als 24-jarig meisje heb ik al veel mooie reizen mogen maken. De een nog indrukwekkender dan de ander. Een van mijn meest recente reizen was naar Sri Lanka. Samen met mijn vriend reisde ik een maand door dit prachtige land. Sri Lanka hoort zeker in het rijtje van bijzondere reizen thuis en ik vertel jullie in deze blog graag waarom!

Gastvrije bevolking

Buddhabeeld in de bergenToen ik weer terugkwam in Amsterdam vroeg ik me af wat mijn reis naar Sri Lanka nou zo bijzonder had gemaakt. Waren het de mooie tempels, het lekkere eten? Nee, het allerfijnste aan het land waren de mensen. Stapte je in de lokale bus, dan kreeg je van iedereen een glimlach. Zocht je de weg en liep je met je zware backpack door het dorp, dan was er altijd wel iemand die vroeg waar je heen moest. Niet om geld te verdienen, zoals op andere plekken nog wel eens gebeurd, maar om je oprecht te helpen. We sliepen in guesthouses van families die onwijs gastvrij waren. ’s Ochtends een perfect verzorgd ontbijt, welkomstdrankjes en een kijkje in hun leven. We leerden veel over de Sri Lankaanse geschiedenis en tradities dankzij al deze lieve mensen. Een fijne sfeer die ik niet snel zal vergeten.

Cultuur en natuur

Tempel in Sri LankaNaast de gastvrije bevolking heeft Sri Lanka ook onwijs veel mooie natuur en cultuur te bieden. Zo zagen wij het uitgestrekte tempelcomplex in Anuradhapura, immens grote buddhas in Mihintale en maakten we de beroemde treinreis van Kandy naar Ella. Ook wel de mooiste treinreis ter wereld genoemd. Er is onwijs veel te doen in het land, zo kun je op veel plekken goed hiken, een kookcursus doen of een van de mooie tempels bezoeken. Een perfecte mix!

De Sri Lankaanse keuken

Op mijn reizen vind ik het ook heel leuk om de eetcultuur te ontdekken. Uit eten gaan en nieuwe gerechten proeven is dan ook een van mijn favoriete bezigheden op reis. Van de lokale snacks die je worden aangeboden in de trein tot de authentieke restaurantjes. Ik hou er van en wil alles proberen. De Sri Lankaanse curry’s stelden dan ook niet teleur. Wanneer je dit besteld in een lokaal restaurantje krijg je wel zes verschillende curry’s op tafel inclusief rijst en kokossambal. Veel groente, lekker pittig en met liefde gemaakt. Thuis probeer ik de curry’s nog wel eens na te maken maar ze worden nooit zo lekker als daar..

Zon, zee, strand én surfen

Met de trein door Sri LankaNa al dat reizen in warme bussen en langzame treinen kan het heerlijk zijn om even op één plek te blijven. Dit kan in Sri Lanka ook heel goed. Wij verbleven aan de zuidkust voor een wat langere tijd en genoten van het strand, de lekkerste cocktails en verse vis met onze voeten in het zand. Een waar paradijs! Kan je niet zo goed stil liggen? Dan is het plaatsje Weligama de perfecte plek om te leren surfen. Hier zijn de golven geschikt voor zowel beginnende als ervaren surfers.

Zoals je misschien hebt kunnen lezen heeft Sri Lanka mijn hart gestolen. Ik kan iedereen aanraden het prachtige eiland een keer te bezoeken. Mocht je vragen hebben over deze bestemming dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten!

Plaats een reactie