Een dag in zonnig Sevilla

Afgelopen oktober heb ik een rondreis door Andalusië gemaakt. Een reis vol zon, tapas en witte dorpjes. Natuurlijk kon ik Sevilla niet overslaan! Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van politiek, cultuur, economie en kunst.

Op de fiets

Sevilla is een fietsstad met ruim 120 kilometer aan fietspaden. Op de fiets leek mij dan ook de beste manier om Sevilla te ontdekken. In Sevilla is er een fietsenplan: op bijna elke hoek van de straat vind je een fietsverhuur waar je een en dezelfde fiets kunt ophalen en later weer wegbrengen. Het kost 10 euro te kunnen deelnemen. Je krijgt een pasje waarmee je op elke plek een fiets kunt huren of inleveren. Het eerste halfuur is gratis, het daarop volgende uur kost één euro. Daarna zijn de kosten twee euro per uur. Een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaald is mijn ervaring.

Plaza de España

plaza-espanaEenmaal op de fiets begon ik de dag op het bekende, maar daardoor niet minder mooie Plaza de España. Het indrukwekkende gebouw heeft de vorm van een halve maan geeft vorm aan het enorme plein. Het is gelegen in het Parque de Maria Luisa.

Real Alcázar

Daarna fietste ik door naar het Real Alcázar de Sevilla. Het koninklijke paleis van Sevilla is een must-see wanneer je in Sevilla bent. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en is een van de beste voorbeelden van de Mudéjar architectuur. De tuinen zijn prachtig, net als de betegelde wanden en sierlijke details die in de architectuur van het paleis zijn aangebracht.

Wijk Triana en Mercado de Triana

Na de rust van het paleis en haar tuinen, op naar het drukke en gezellige Triana. Deze wijk ligt in het westen van Sevilla en is van oudsher een echte volkswijk. Triana biedt geen spectaculaire bezienswaardigheden, maar is perfect om de sfeer van het oude Sevilla op te snuiven. Wel bracht ik nog een bezoekje aan de Mercado de Triana. Binnen in de markthallen staan een tal van kraampjes met over het algemeen eten. Naast de dagelijkse boodschappen bied de markt ook een tiental aan barretjes en restaurantjes voor lunch of diner.

Tapas

tapasDoor het bezoekje aan de markthal, was ik hongerig geworden. Dat kan natuurlijk maar een ding betekenen: Tijd voor tapas! Er zijn in Sevilla maar liefst 3000 tapas bars te vinden. Aangeraden door de Lonely Planet ben ik neergestreken bij Café Bar Las Teresas. Een traditionele Spaanse bar waar ze tapas serveren. De Spaanse hammen hangen letterlijk boven de bar en zowel het terras als het café zat vol met Spanjaarden. Dat is altijd een goed teken. Het eten was zoals verwacht heerlijk en goed geprijsd. Een echte aanrader!

Hiermee sloot ik mijn fantastische dag in Sevilla af. Ondanks mijn redelijk volle programma heb ik nog maar een fractie van deze prachtige stad gezien. Alle reden om nog eens terug te gaan dus.

Bron: https://www.vakantiemalaga.nl/

Plaats een reactie