Een dagje weg met de elektrische auto in Nederland

Elektrisch rijden is in Nederland de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Elektrische auto’s zijn beter geworden en ook de infrastructuur is flink verbeterd. Maar waar moet je rekening mee houden als je een dagtocht gaat maken met een elektrische auto in ons kleine maar levendige landje?

Houdt rekening met oplaadtijden en -locaties

Zorg dat je weet waar en wanneer je kunt opladen met de elektrische auto. Niets is vervelender dan stilvallen op een afgelegen plek en de wegenwacht moeten bellen. De meeste elektrische auto’s hebben dit tegenwoordig aan boord, maar er zijn ook verschillende handige apps te vinden die aangeven waar de laadpalen staan en hoe druk het er op dat moment is. Zelf gebruiken wij de app van ANWB om onze route te plannen met de benodigde laadstops.

De ideale route kiezen

Naast het vinden van oplaadstations is het kiezen van de ideale route essentieel. Overweeg schilderachtige routes zoals de Tulpenroute in de Bollenstreek of een rit langs de Nederlandse kustlijn voor een onvergetelijke ervaring. Vaak zijn dit soort routes ook beter voor het energieverbruik van een elektrische auto, waardoor je naast prachtige uitzichten ook nog voordeliger op je eindbestemming aankomt.

Populaire bestemmingen voor een dagje weg

Enkele populaire bestemmingen zijn de Veluwe, de Zaanse Schans en de Keukenhof. Elk van deze locaties biedt unieke ervaringen en prachtige landschappen die je kunt verkennen zonder je zorgen te maken over de uitstoot van je auto. Ook zijn bij veel bezienswaardigheden en grote activiteiten in Nederland laadpalen aanwezig. Als het heel druk is kan het slim zijn om op de heen- of terugreis op te laden omdat de kans bestaat dat alle laadpalen bezet zijn.

Vooraf reserveren

Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam om vooraf je activiteiten en parkeerplaatsen te reserveren. Veel populaire locaties en attracties bieden tegenwoordig online boekingsmogelijkheden.

Neem voldoende pauze

Het is essentieel om voldoende pauzes in te lassen tijdens je reis. Het voordeel is dat je een elektrische auto toch moet opladen, maar hierdoor kan je ook genieten van lokale lekkernijen en bezienswaardigheden tijdens het opladen.

Een dagje weg met de elektrische auto in Nederland is niet alleen haalbaar maar ook leuk en duurzaam. Met de juiste planning en wat voorbereiding heb je een topdag voor de boeg. Vergeet niet op tijd op te laden en je reis goed voor te bereiden.

Plaats een reactie