Een goede reisvoorbereiding is het halve werk!

De zomervakantie nadert en jouw vakantie is alvast geboekt: jij gaat samen met je gezin drie weken naar Zuid-Frankrijk. Al weken ben je bezig met het verzamelen van allerlei praktische vakantie-items die niet mogen ontbreken tijdens jullie actieve zonvakantie: een vakantiepitje voor op de camping, voor ieder een reishanddoek en bewaarbakjes in verschillende maten.

Hoewel de vakantie dient ter ontspanning en vermaak, kan de spanning in aanloop naar de reis hoog oplopen. Om die reden hebben we een aantal essentiële aandachtspunten op een rijtje gezet, zodat je nooit meer je belangrijke vakantie-items vergeet mee te nemen!

Spullen voor in je handbagage

‘Als ik het ben vergeten, had ik het vast niet nodig gehad’, hoor ik mijn man nog zeggen voordat we op reis gingen. Daar kon ik me nou niks bij voorstellen, want als je iets vergeten bent, had je het dus wel degelijk nodig! Ik zal immers al weken van tevoren met een ellenlange waslijst aan spullen die ik niet mocht vergeten mee te nemen in de auto. Daarbij was het uiteraard het belangrijkste om een legitimatiebewijs, portemonnee, sleutel, telefoon en water bij de hand te hebben. Daarnaast kan het echter geen overbodige luxe zijn om broodjes in een zakje, snoepjes, fruit en een sapje in te pakken voor als de kinderen halverwege de reis trek krijgen. Zolang deze dingen maar binnen handbereik te vinden zijn in de auto, zul je de hele reis al een stuk minder stress ervaren.

De routebeschrijving

Wie van A naar B reist en over onbekende wegen moet rijden, doet er mogelijk goed aan om van tevoren alvast de route uit te stippelen en door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, zoals het betalen van hoge bedragen voor tolwegen of het stilstaan voor een wegafsluiting die kort voor vertrek was aangekondigd. Bovendien helpt het voor degene die gaat navigeren om beter de weg te kunnen wijzen, waardoor de automobilist wat meer ontspannen kan rijden. Kortom, ook hiervoor geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Verzorgingsproducten

Zodra je aangekomen bent op de geplande bestemming, is een van de vele dingen die vaak vergeten worden verzorgingsproducten. Hierbij denk je misschien snel aan je tube tandpasta, deodorant of haargel, maar deze verzorgingsproducten kun je vaak nog kopen in het vakantiedorpje in het zonnige zuiden. Daarentegen is het een groter probleem als je je maandlenzen, laat staan daglenzen, vergeten bent. Je maandlenzen bestellen vanaf de camping in Zuid-Frankrijk is allesbehalve ideaal. Zorg er dus voor dat je je lenzen van tevoren ingepakt hebt, inclusief de bijbehorende oogverzorgingsproducten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en zo kun je onbezorgd vakantie vieren.

Help jezelf ontspannen

Vaak ben je druk bezig om je essentials niet te vergeten, maar het is ook geen overbodige luxe om wat ontspannende spullen voor jezelf mee te nemen. Misschien kom jij wel heerlijk tot rust met een goed boek, geniet je van het spelen van spelletjes of sluit jij het liefst je ogen bij een fijn maskertje. Ook dit zijn belangrijke items die je niet moet vergeten om een rustgevende vakantie te kunnen hebben, dus zet deze dingen ook op je lijst ter voorbereiding op je vakantie!

Fijne reis alvast!

Plaats een reactie