Een goede zaklamp voor op vakantie

Tijdens mijn vorige vakantie kwam ik er maar weer eens achter hoe belangrijk een goede zaklamp is. De zaklamp die ik had was nog zo’n hele ouderwetse met daarin twee grote D batterijen (wie kent ze nog). Het nadeel van deze batterijen is dat ze niet heel makkelijk meer te vinden zijn, Daarnaast zijn ze vaak redelijk prijzig (ongeveer € 4,50 voor een setje). Tijdens het teruglopen naar de camping kwam ik er achter dat de batterijen wat zwakker begonnen te worden en voor ik het wist moest ik mijn weg in het donker voortzetten.

Tijd voor een nieuwe zaklamp

Na thuiskomst heb ik twee nieuwe batterijen besteld waar de zaklamp het gelukkig weer mee deed. Maar na een tijdje gebruik bleken er toch wat losse contactjes in de zaklamp te zitten en begon hij steeds te knipperen als je hem bewoog. Tijd dus om afscheid te nemen van de oude zaklamp en te zoeken naar een nieuwe. De oude zaklamp belandde daardoor in de kliko en de zoektocht naar een nieuwe kon beginnen. Helaas bleek er erg veel verkrijgbaar tussen de 20 en 500 euro. 500 euro vond ik wat te gortig voor een zaklamp, maar ik wilde deze keer wel graag een goede. Doordat er nog geen nieuwe vakantieplannen op de plank lagen was de zoektocht even gestaakt. Totdat ik een paar weken geleden een mailtje kreeg van Outdoorsupply of ik interesse had om een van hun producten te testen. Na een kijkje in hun assortiment zaklampen was de keuze snel gemaakt

Welke zaklamp is het geworden?

Uiteindelijk ben ik gegaan voor de Homeij Procyon 77H74-200. Het robuuste uiterlijk van deze zaklamp sprak me aan plus het feit dat hij met oplaadbare batterijen werkt. Hierdoor hoef ik nooit meer D-batterijen te kopen voor mijn zaklamp. De lichtstraal kan tot 250 meter ver schijnen (al heb ik dat zelf nog niet kunnen testen). Daarnaast kan je de breedte van de lichtstraal instellen doormiddel van het verschuiven van de lens van de zaklamp. Hierdoor kan je werken met een geconcentreerde extra felle lichtbundel, of een wijdere lichtbundel. Voor mijn komende vakantie naar Oostenrijk kan ik deze dus mooi meenemen en testen. Het dorpje waar ik twee weken verblijf heeft namelijk nog geen fatsoenlijke straatverlichting. Dus een zaklamp is dan een zeer welkome tool!

2 gedachten over “Een goede zaklamp voor op vakantie”

 1. Hoi Nick,

  Als Brand Manager van het merk Homeij ben ik erg blij om dit te lezen én zeer benieuwd hoe je vakantie met deze lamp geweest is! Graag zou ik alsnog wat van je bevindingen delen op onze socials, als dat mag.

  Groeten,
  Josien den Otter

  Beantwoorden
  • Hoi Josien,

   Ja dat mag zeker! Leuk! 🙂 Ik heb er nog steeds erg veel plezier van tijdens mijn reizen, zeker op plekken waar ‘s avonds verlichting niet zo goed geregeld is als hier in Nederland komt de zaklamp goed van pas!

   Groeten Nick

   Beantwoorden

Plaats een reactie