Een parkeerplaats regelen bij de luchthaven van vertrek

Misschien wel één van de meest vergeten onderdelen van het regelen van je vakantie: het reserveren van een parking voor je auto. Wij gaan je wat meer vertellen over het vergelijken van verschillende parkeerplaatsen, welke parkeervormen er precies zijn en wat de belangrijkste luchthavens zijn.

Parkeerplaatsen vergelijken

Zoals veel mensen jaarlijks hun zorgverzekering en energieleverancier vergelijken op één van de vele vegelijkingswebsites, gebeurt dit niet zoveel met een parkeerplaats bij een luchthaven. Toch is dit heel verstandig om te doen, want het kan je veel geld schelen. En geef toe, we geven allemaal dit geld veel liever uit op vakantie aan een leuke activiteit zoals snorkelen of een lekkere lunch op het zonnige terras.

Maar waar begin je? Geen paniek: Vliegen en Parkeren maakt het vergelijken van parkeerplaatsen bij een luchthaven heel eenvoudig. Het maakt niet uit of je alleen een weekendje weg gaat of weken wegblijft. Zo kun je kiezen uit verschillende luchthavens, filteren tussen extra services zoals sleutelbehoud of een openingstijd van 24/7. Ook zijn er parkings met oplaadpalen voor elektrische auto’s en kun je ervoor kiezen om je auto te laten wassen tijdens je reis. Deze twee laatste opties zijn wel enkel te reserveren bij de parking zelf en zijn op basis van beschikbaarheid.

Parkeervormen

Als eerst is het fijn om te weten voor welke parkeervorm je wil kiezen. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Zo kan het zijn dat je met kinderen reist en daarom direct bij de luchthaven wilt uitstappen met valetservice, of dat je niet afhankelijk wilt zijn van personeel en daarom voor een parking op loopafstand kiest. Er is voor ieder wat wils en om een goede keuze te maken leggen we graag uit wat de parkeervormen precies inhouden.

Shuttle

Over het algemeen is een parking met shuttleservice de goedkoopste manier om je auto veilig te parkeren. Hierbij parkeer je zelf je auto en wordt je hierna met een shuttlebus naar de terminal toe gereden. Deze rit duurt gemiddeld tussen de 5 en 10 minuten. Bij terugkomst neem je telefonisch contact op met de parking, waarna de shuttlebus je weer komt ophalen en terugbrengt naar je auto. Veel eenvoudiger kan het eigenlijk niet!

Valet

Parkeren middels valetservice is een wat luxere manier van parkeren. Hierbij rij je niet naar de parking maar direct naar de terminal toe en bel je vantevoren even de parking op. Op de afgesproken plek stap je uit met je bagage en neemt een chauffeur van de parking de auto van je over. Deze gaat je auto parkeren op het terrein van de parking buiten de luchthaven. Ondertussen loop jij zelf de vertrekhal binnen. Bij terugkomst neem je telefonisch contact op met de parking en rijdt de chauffeur je auto weer naar de terminal toe. Daar kun je instappen en wegrijden.

Loopafstand

Uitzonderlijk, maar wel een optie bij sommige luchthavens is het parkeren op loopafstand. Eindhoven Airport heeft bijvoorbeeld een aantal opties hiervoor. Bij de grotere luchthavens is parkeren op loopafstand alleen mogelijk bij de officiële parkings. Zoals de naam al zegt, kun je na het parkeren met je bagage zo naar de terminal lopen. De loopafstand ligt vaak tussen de 200 en 600 meter. Voordeel van parkeren op loopafstand is dat je zelf je autosleutels mee kunt nemen en dus niet hoeft in te leveren bij de parking.

Luchthavens

Tegenwoordig zijn er enorm veel luchthavens in verschillende landen waar je uit kunt kiezen als je op vakantie gaat. Sommige mensen kiezen altijd de dichtsbijzijnde, maar soms is een vliegticket veel goedkoper als je bijvoorbeeld vanaf een Duitse luchthaven vliegt zoals Düsseldorf Airport. Dan kan het dus zomaar zijn dat je auto daar ook geparkeerd moet worden. We gaan je wat meer vertellen over de belangrijkste luchthavens in Nederland, Duitsland en België en wat de beschikbare parkeervormen daar zijn.

Nederland

In Nederland is de belangrijkste en grootste luchthaven natuurlijk Schiphol Airport. Parkeren daar kan met zowel shuttle- als valetservice. Er zijn veel verschillende aanbieders, waarbij het merendeel 24 uur per dag geopend is. Parkeren op loopafstand kan bij de officiële parkings van Schiphol Airport, zoals P1 Schiphol.

De tweede luchthaven van Nederland is Eindhoven Airport. Hoewel dit in omvang geen enorme luchthaven is, kun je naar veel bestemmingen vliegen vanaf deze Brabantse luchthaven. Parkeren werkt hier net wat anders dan normaal, omdat bijna alle parkings op korte afstand van de luchthaven zijn. Er zijn meerdere opties om te parkeren op loopafstand, waarbij er ook combinaties bestaan van op loopafstand parkeren en een shuttle- of valetservice.

Duitsland

Vanuit Nederland zijn de belangrijkste luchthavens van Duitsland Düsseldorf Airport en Weeze Airport. Ben je op zoek naar een Dusseldorf Airport parking, dan heb je erg veel keuze! Zo zijn er veel shuttle en valet parkings beschikbaar voor erg uiteenlopende prijzen, waarbij ook weer geldt dat parkings met shuttleservice het meest voordelig zijn. Veel van deze parkings bieden ook een overdekte parkeergarage aan tegen meerprijs, zodat uw auto beschermd is tegen alle weersinvloeden.

Weeze Airport is een klein stadje in Duitsland dat tegen de grens van noord-Limburg aanligt. Hierdoor is het een goed alternatief voor mensen uit deze regio die niet graag naar bijvoorbeeld Eindhoven toe rijden. Weeze kent drie parkings die allemaal op loopafstand zijn. Het zijn dan ook de officiële parkings van de luchthaven zelf, namelijk P1, P2 en P3 Weeze. Het enige verschil tussen deze parkings is de loopafstand tot de terminal, die varieert tussen 50 en 600 meter. Daarnaast is P2 Weeze overdekt en is de rest in de buitenlucht.

België

In België zijn eigenlijk maar twee grote luchthavens en beide liggen ze rondom Brussel. Goed om te weten is dat beide luchthavens in het Franstalige gedeelte van België liggen, waardoor er geen Nederlands wordt gesproken. De grootste luchthaven is Brussels Zaventem Airport waarbij er enkel shuttle parkings beschikbaar zijn. Alle parkings zijn 24 uur per dag geopend, waardoor je ook ’s nachts of ’s ochtends heel vroeg hier terecht kunt.

De andere luchthaven is Charleroi Airport, of Brussels South Charleroi Airport zoals het tegenwoordig heet. Beide luchthavens verwijzen dus naar hun verbinding met Brussel, terwijl deze luchthaven op ruim een uur rijden van Brussel ligt. Ook hier zijn enkel parkings met shuttleservice beschikbaar. De transfertijden van de shuttlebussen liggen hier laag, omdat de locatie van de parkings dichtbij de luchthaven is. Zo ben je maximaal 9 minuten onderweg bij de goedkoopste parkeeraanbieders.

 

Plaats een reactie