Een rondvaart in Amsterdam het leukste uit volgens Tripadvisor

Hoe kan het toch dat we als we op zoek gaan naar mooie nieuwe vakantiebestemmingen, we ons eigen land zo vaak over het hoofd zien? Natuurlijk zijn verre reizen prachtig, maar je hoeft echt niet ver weg te gaan om te kunnen genieten van natuur of cultuur. Bezoek bijvoorbeeld onze hoofdstad (nog) een keer, en geniet van een rondvaart door de grachten. Een gouden tip van Tripadvisor!

Op nummer 1 in een toplijst

De Amsterdamse grachtenWanneer je tegenwoordig een vakantiebestemming zoekt, is het internet je beste vriend. Je kunt niet alleen vanaf je eigen bank uitzoeken waar en wanneer je ergens heen wilt. Daarna kun je namelijk ook nog eens allerlei uitjes vooraf boeken én checken wat andere reizigers van de bestemming vonden. Die ervaringen van anderen kunnen van flinke invloed zijn op je reisplannen. En dat is begrijpelijk. Door reizigerservaringen te bekijken op bijvoorbeeld Tripadvisor kun je prachtige pareltjes ontdekken én flinke teleurstellingen voorkomen. Daarnaast helpt Tripadvisor je nog verder op weg met behulp van de beste tips. Zo publiceren ze jaarlijks een lijstje met wereldwijde topbestemmingen. En wat nu zo leuk is van de lijst van 2022: een rondvaart door Amsterdam prijkt met stip op nummer 1. En ja, dat is dus nog boven kanovaren door Florida, quad rijden door de woestijn van Dubai en wandelen naar de Machu Picchu!

De prachtige Amsterdamse grachten

De reviews over de rondvaart door de Amsterdamse grachten zijn stuk voor stuk positief. Vanaf de boot zie je de hoofdstad vanuit een heel ander gezichtspunt. Dat maakt de toch ook voor mensen die al vaker in deze stad zijn geweest verrassend en interessant. Het is niet voor niets dat de grachten opgenomen zijn op de Unesco-lijst met Werelderfgoed. De grachten stammen uit de Gouden Eeuw en ademen geschiedenis. Vanaf het water zie je de pracht van Amsterdam. Vaar door de bekende volkswijk de Jordaan, langs de beroemde Prinsengracht en door de beroemde Gouden bocht. Zo zie je de wereld op zijn mooist. En dat gewoon in ons eigen Nederland!

Plaats een reactie