, , , , ,

Een verlaten dierentuin, waar vind je die in Nederland?

Verlaten dierntuin Wassenaar, Nederland

Nederland beschikt over een aantal prachtige dierentuinen, en daar mogen we best trots op zijn. Helaas is er ook een stukje vergane glorie onder de dierentuinen, sommige dierenparken moesten hun deuren in het verleden sluiten, of zijn zelfs helemaal van de aardbodem verdwenen, zoals het voormalig dierenpark in Tilburg. Maar ook in Wassenaar ligt een dierentuin die in 1985 helaas haar deuren moest sluiten. Dierenpark Wassenaar was tot die tijd een populair dierenpark dat behoorlijk wat bezoekers trok. Nog steeds krijgen we van mensen die vroeger dit dierenpark bezocht hebben leuke reacties op dit artikel.

Dierenpark Wassenaar

kassa dierenpark WassenaarIn 1937 werd Dierenpark Wassenaar opgericht door Piet Louwman, en later overgenomen door Jan Louwman. Dierpark Wassenaar heeft in 1943 een hoop dieren kunnen overnemen van de Haagse Dierentuin, welke op dat moment haar deuren moest sluiten. In 1985 was het helaas voor het dierenpark in Wassenaar ook zo ver. De schulden liepen te hoog op en het park kon niet draaiende gehouden worden. Na de sluiting van het park heeft de familie Louwman het park teruggekocht, en is er het Wassenaar Wildlife Breeding Center. Het terrein van het dierenpark heeft tot op de dag van vandaag nog geen nieuwe bestemming. Op dit moment leven er nog enkele dieren in het park die onderdeel zijn van het Wildlife Breeding Center.

Video van Dierenpark Wassenaar

Op deze plek stond een video waarin te zien was hoe Dierenpark Wassenaar nu er bij ligt. In overleg met de eigenaren van het terrein is besloten om de video niet op deze site te vertonen. Helaas heeft deze video namelijk als gevolg dat er erg veel inbraken zijn op het terrein van voormalig Dierenpark Wassenaar. Als vakantie-check staan wij niet achter de activiteit om zonder toestemming op andermans terrein te komen, en raden wij ook iedereen af om dit te doen of te proberen. Mocht je foto’s willen gaan maken van een verlaten gebied, neem dan eens een kijkje in Doel in België, dit is namelijk openbaar terrein waar je rond mag lopen en foto’s mag maken. Klik hier voor alle ins en outs over fotograferen in Doel.

Plattegrond van Dierenpark Wassenaar

Deze plattegrond laat zien hoe het park er uit zag voor de sluiting in 1985. In de hoogtijdagen van het park had het park wel 3500 dieren in de collectie. Het park was te vinden op de locatie waar nu (wat verderop) het Wassenaar Wildlife Breeding center te vinden is. Het park wordt door velen omschreven als een van de mooiste dierenparken van Nederland. En veel mensen hebben ook prettige herinneringen aan het dierenpark. Meer lezen over dierentuinen? Lees hier dan onze top 10 dierentuinen van Nederland.

Over de schrijver: Nick

Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

4 Comments

Leave a Reply
  1. Dierenpark Wassenaar was een leuk dierenpark vooral voor kinderen waaraan ik goede herinneringen bewaar, maar inderdaad waren niet alle dieren goed gehuisvest, zoals bijv de wolven. Dit was een tijd waarin ‘aapjes kijken’ centraal stond en de normen van vandaag – die gelukkig erg zijn verbeterd – moet je daar niet op loslaten.

  2. I worked in this ghastly “zoo” in 1973. Most animals were in small, abysmal cages. We were forced to sign a non disclosure paper stopping us from exposing the Louwman and co to the media. To hear they are now running a wildlife breeding centre fills me with dread.

  3. Heb er vlak naast gewoond en we mochten altijd gratis naar binnen, waren mooie tijden als klein jongentje, was toen 8, en ben nu 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *