Een visum voor Canada (eTA) aanvragen, hoe doe je dat?

Canada is een prachtig vakantieland maar voordat je er heen gaat zijn er een aantal dingen die je moet weten. Het belangrijkste is dat je voor Canada een eTA (electronic Travel Authorisation) nodig hebt. Zonder deze autorisatie kom je namelijk hier het vliegtuig al niet in en kun je dus niet op vakantie. Het zou extreem zonde zijn om hierdoor je prachtige vakantie naar Canada te moeten missen. Daarom hebben we hieronder een aantal stappen en tips op een rij gezet voor het aanvragen van een eTA voor Canada.

Voorwaarden voor een eTA visum voor Canada

  • Canada moet per vliegtuig bezocht worden.
  • Er mag niet langer dan 6 maanden aaneengesloten verbleven worden.
  • Het visum is alleen geldig voor vakantie, zaken of doorreis.
  • Er moet bij aankomst een ticket geboekt zijn met daarop de datum dat je Canada verlaat.
  • Er moet een geldig Nederlands of Belgisch identiteitsbewijs aanwezig zijn.

De maximale geldigheid van een eTA is overigens 5 jaar. Dus in deze 5 jaar mag je meerdere malen naar Canada reizen op hetzelfde visum. De verblijfsperioden mogen echter niet langer dan 6 maanden aan één stuk zijn.

eTA voor Canada online aanvragen

Vlag van CanadaOmdat het om een elektronisch document gaat kan je het online het eTA aanvragen. Je vult heel simpel het eTA-formulier online en, je kunt betalen met iDEAL of Bancontact en de kosten zijn € 19,95 per reiziger. Daarna krijg je gemiddeld na 72 uur je eTA voor Canada in de mail. Het eTA voor Canada is goedkoper dan de meeste visums die je voor andere landen aan moet vragen. Zeker visums die langere tijd geldig zijn zijn vaak wat duurder. Zorg er voor dat je alle ingevulde gegevens dubbelcheckt, verkeerd ingevulde gegevens kunnen voor problemen zorgen bij aanvragen. Het kan zelfs zijn dat een nieuwe aanvraag met juiste gegevens hierdoor nog moeilijker is.

Waarvoor moet je naar Canada?

Meer en bergen in CanadaCanada is een prachtig land dat veel te bieden heeft. De grote steden zijn de moeite waard om te bezoeken maar de natuur in het land is adembenemend. Het landschap is zeer divers, je kunt er de mooiste bergketens vinden en prachtige meren met mooie watervallen. Er zijn ook veel wilde dieren te zien (pas wel op voor de beren en wolven). En of je nou in de zomer of in de winter gaat, het is het hele jaar rond een prachtig land. Daarnaast is de bevolking zeer gastvrij en altijd bereid om je te helpen. Bereid je dus goed voor op je reis. Alle informatie over het eTA voor Canada is gelukkig ook online terug te vinden.

eTA voor Canada met spoed aanvragen

Mocht je je eTA zijn vergeten aan te vragen. Dan kan je ook een spoedaanvraag indienen. Over het algemeen wordt deze binnen 18 minuten toegekend. Het kan echter voorkomen dat de immigratiedienst meer tijd nodig heeft om je eTA goed te keuren. Daarom wordt er nooit een garantie gegeven dat het visum daadwerkelijk binnen 18 minuten in je mailbox zit. Een spoedaanvraag kost € 5,- per persoon extra omdat hier extra verwerkingskosten aan zitten. Maar ook dan is het eTA voor Canada geen duur visum om aan te vragen.

Wat als je niet in aanraking komt voor een eTA?

Als je om een van de volgende redenen niet in aanmerking komt voor een eTA dien je een visum voor Canada aan te vragen.

  • Je wil langer dan 6 maanden in Canada blijven
  • Je gaat werken in dienst van een Canadese organisatie
  • Je bereikt Canada niet via het vliegtuig
  • Je voldoet niet aan de eisen voor een eTA

Welke visa zijn er nog meer?

Canadees paspoortCanada kent 4 soorten bezoekersvisums, het Toeristen visum, een zakelijk visum, een doorreis visum en een ouders of grootouders visum. Dit visum is nodig voor kortere bezoeken en als je geen eTA kunt krijgen.

Daarnaast is er ook nog een Studenten visum voor Canada, de naam verklapt al dat het hier om een visum voor studenten gaat. Er is ook een tijdelijke werkvergunning, deze heb je nodig als je tijdelijk in Canada wil gaan werken bij een Canadese werkgever.

Als laatste is er nog een vakantie en werk programma. Dit visum kan slechts eenmalig aangevraagd worden en is slechts beperkt verkrijgbaar. Met dit visum kun je reizen en werken om je reis te bekostigen. Om voor dit visum in aanmerking te komen dien je tussen de 18 en 30 jaar te zijn.

Een visum kan in tegenstelling tot het eTA weken tot soms wel twee maanden duren voordat het goedgekeurd is. Zorg er daarom voor dat je je visum op tijd aanvraagt als je deze nodig hebt. Zo voorkom je dat je je reis moet annuleren of moet verzetten.

Plaats een reactie