Een weekendje Trier

Vanaf Utrecht ben je in ongeveer 4 uur rijden in Trier. Een perfecte reisduur voor een geslaagd weekendje weg in Trier. Trier is bekend van de vele gezellige restaurants, maar vooral de rijke historie. Wij geven je graag tips voor de beste restaurants, de leukste bezienswaardigheden en het benodigde budget.

De leukste bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in TrierDe meeste bezienswaardigheden in Trier kun je lopend bereiken, echter is het aan te raden om met de bus naar het Amfitheater te gaan. Dit kan met de lokale bus, maar je kan natuurlijk ook de Hop on Hop Off bus pakken. Deze bus of trein stopt bij alle bezienswaardigheden en onderweg leer je nog wat over de geschiedenis van Trier.

1) Hop on Hop off bus of trein

Het is zo goed als onmogelijk om alles wat Trier te bieden heeft te voet te zien in één dag. Daarom stellen wij voor de Hop on Hop off bus (of trein) te pakken. Deze bus brengt je langs alle grote bezienswaardigheden tijdens een tour van ongeveer 50 minuten. Gedurende deze tour krijg je informatie over de stad en de oude bouwwerken die je onderweg tegenkomt. Je kan uiteraard bij meerdere haltes uitstappen om de bezienswaardigheden van Trier goed te bekijken of een wandeling in de omgeving te doen.

2) Het Amfitheater

Amfitheater van TrierZoals eerder aangeven barst Trier van de historie en één van de bekendste is het Amfitheater. Dankzij archeologische opgravingen is deze oudheid weer tevoorschijn gekomen en kun je, met wat fantasie, de gladiatoren zien vechten of één van de vele muziek en toneel voorstellingen zien. Het Amfitheater was vroeger een gigantisch gebouw, maar helaas was er niet veel meer van over. Dankzij de reconstructie en vele tekeningen krijg je een goed beeld hoe het hier vroeger uitzag. Daarnaast voel je de sfeer door de geluidseffecten. De prijs voor een toegangskaartje is €4,- p.p en je kunt er makkelijk 1,5 á 2 uur rondlopen.

3) De dom van Trier

De Dom van Trier is de oudste bisschopskerk van Duitsland en zeker een bezoek waard. Naast de imposante buitenkant waar je tevens goed kan zien dat er door de geschiedenis heen nieuwe delen aan zijn gebouwd. Kun je hier ook gratis naar binnen om het interieur van de deze kerk te bewonderen.

Het benodigde budget

Aangezien je ongeveer 4 uur voor een enkele reis moet rijden, is minimaal één overnachting in Trier aan te raden. De prijs van een overnachting ligt tussen de €35,- en €150,-, hierdoor is er voor ieder wat wils.

Een diner is goed betaalbaar in Trier. Je moet rekening houden met een prijs van € 10,- à €20,- voor een hoofdgerecht. Een broodje bij de lokale bakker als ontbijt of lunch kost je plusminus €2,50.
De kosten voor een drankje zijn gelijk aan de kosten in Nederland.

De beste restaurants in Trier

Hamburger in TrierVoor ons hoort bij een geslaagde stedentrip een goed diner. Wij hebben de beste restaurants gezocht en hun gerechten uitgeprobeerd. Wat ons betreft mag een bezoek aan het restaurant Burger House niet missen.
Je kan kiezen voor rund, kip of een vegetarische burger, waarbij wij voor een kip burger gekozen hebben. De ene een Crispy Chicken en de ander de Fresh Chicken. Beide zijn kip burgers, maar toch heel anders. Elk menu bestaat uit een burger met vers gebakken friet en diverse sausen. De burgers kosten rond de €15,- per menu.

Wij hebben al genoeg burgers op, maar waren blij verrast met deze burgers. Waar heb jij jouw beste burger ooit gegeten?

Plaats een reactie