Een wereldkaart aan je muur om je vakantie te plannen

Twee weken terug kregen we een mail van een webshop met wereldkaarten. Heel toevallig waren we zelf ook al een tijdje aan het kijken naar een leuke wereldkaart voor aan de muur. Na een snelle mailwisseling en een makkelijk bestelproces werd de wereldkaart afgeleverd. Hij was ietsjes groter dan we ingeschat hadden bij 100 x 150cm. Maar gelukkig paste hij nét in de auto!

Waarom een wereldkaart?

Wereldkaart aan de muurWe houden van reizen en het plannen van reizen. Door de wereldkaart raken we elke keer weer in gesprek over onze volgende reis en waar deze heen zal gaan. We hebben al een hoop plekjes ontdekt op deze kaart waar we nog nooit van hebben gehoord. Toen de wereldkaart op canvas net binnenkwam hebben we hem eerst op de grond gelegd. Toen we na een paar minuten bekomen waren van de grootte van de kaart, hebben we ongeveer anderhalf uur allemaal plekken ter wereld besproken en bekeken.

Kwaliteit van de wereldkaart

Detailfoto wereldkaartDe wereldkaart is gedrukt op goede kwaliteit canvas. Het voelt erg stevig aan en het drukwerk is ook goed. Wel valt het op dat sommige plaatsnamen niet helemaal goed leesbaar zijn. Dit stond netjes vooraf op de site vermeld dus dat is ook helemaal geen probleem. De afbeelding is gebaseerd op de kaart van Mercator, een cartograaf uit de 16e eeuw. Er is keuze uit zeer veel verschillende designs waardoor er altijd wel iets tussen zit wat jouw smaak is.

Wat kan je nog meer met drukwerk?

Deze wereldkaart is leuk voor het plannen van de vakantie. Maar ook na je vakantie kan je nog allerlei dingen met je vakantieherinneringen doen. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw eigen vakantiefoto’s op canvas drukken. Of een mooi fotoboek maken van al je foto’s. Door iets af te drukken wordt het fysiek en kijk je er toch wat makkelijker naar dan naar de digitale foto’s op je computer.

Plaats een reactie