Ervaar Brugge, de 5 hotspots voor locals

De West-Vlaamse hoofdstad Brugge, beter bekend als “Het Venetië van het Noorden” heeft voor haar bezoekers ongelofelijk veel moois in petto. Niet alleen kan je tijdens een bezoek aan Brugge kennis maken met menig aantal prachtige bezienswaardigheden, daarnaast kan je hier ook een lekker hapje eten en genieten van de meest smaakvolle drankjes. Verspreid over de stad zijn menig aantal hotspots terug te vinden waar niet alleen reizigers, maar ook de locals van Brugge graag vertoeven. Ben jij benieuwd welke deze hotspots nu precies zijn? Wij hebben de vijf meest opvallende en populairste voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor.

1.) The Chocolate Line, een bijzondere ervaring gegarandeerd

Brugge staat er om bekend één van de beste steden te zijn van België om de lekkerste pralines en chocolade in aan te kopen. Op het Simon Stevinplein in het hart van de stad is één van de meest opvallende chocoladewinkels terug te vinden. We hebben het hierbij dan uiteraard over ‘The Chocolate Line’ van de haast culinair aandoende chocolatier Dominique Persoone. Je hebt hier niet alleen de mogelijkheid om de lekkerste pralines en chocolade te proeven, daarnaast kan je hier ook… chocoladepoeder snuiven! Door een paar mg van de unieke cacao-kruidenmix in je neusholtes te schieten ontstaat een ronduit bijzondere smaakbeleving.

2.) De gezelligste terrassen in het centrum van Brugge

Brugge is een stad die op elk moment van het jaar uitnodigt om te ontdekken. Tijdens de winter kan je genieten van prachtige kerstversiering die verspreid over de stad is terug te vinden terwijl je tijdens de zomer heerlijk kan vertoeven op één van de vele uitnodigende terrassen die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Enkele van de mooiste terrassen van de stad Brugge hebben we hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet:

 1. Het terras van ‘De Republiek’ in de Sint-Jakobsstraat;
 2. Het terras van ‘De Stoepa’ aan de Oostmeers;
 3. Het terras van 2BE (The Beerwall) in de Wollestraat;
 4. Het terras van de B-In aan de Zonnekemeers;

Let wel, wanneer je op een mooie zomerdag zeker wil zijn van je plaatsje op een terras is het altijd aan te raden om deze op voorhand te reserveren. De terrassen beschikken immers veelal slechts over een beperkt aantal plaatsen welke zeker in het hoogseizoen vaak razendsnel gevuld zijn. Op voorhand even bellen en reserveren is dan echt wel de boodschap!

3.) Jilles, voor de beste hamburgers van Brugge

Verspreid over de stad Brugge zijn er heel wat leuke culinaire adresjes terug te vinden. Voor wie het vooral lekker en niet al te chique moet zijn is er ‘Jilles’. Je treft hier een uitgebreide kaart aan bestaande uit de lekkerste hamburgers. Ben jij iemand die houdt van een echte Charolais rundsburger of geef je toch eerder de voorkeur aan een veggie burger? In beide en nog zoveel andere gevallen ben je hier aan het juiste adres. Een lekker, bijpassend Belgisch biertje maakt de ervaring hier uiteraard pas helemaal compleet!

4.) De leukste hotspots voor een lekker ontbijt in Brugge

Brugge telt niet alleen heel wat fijne adresjes om te gaan dineren. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om buitenshuis te gaan ontbijten. Brugge staat er om bekend een stad te zijn waarin het ontbijt en de lunch bloedserieus worden aangepakt. Wil jij ook kunnen genieten van een geweldig smaakvol ontbijt in een uitnodigend kader in Brugge? In dat geval is het zeker de moeite waard om de hieronder terug te vinden hotspots te ontdekken.

 1. That’s Toast;
 2. Sanseveria;
 3. Gingerbread;
 4. Balthasar;
 5. Margritt;

Elke hierboven geplaatste zaak beschikt uiteraard over diens eigen specifieke inrichting. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze stuk voor stuk de gerechtjes op een unieke manier bereiden en presenteren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er zijn verspreid over Brugge meer dan voldoende geweldige adresjes terug te vinden om te genieten van een lekker ontbijtje en / of een smaakvolle lunch.

5.) Ervaar het bruisende nachtleven van Brugge bij deze hotspots

Last but not least zetten zowel de locals als de mensen die Brugge bezoeken ook graag eens de bloemetjes buiten. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zijn er enkele fantastische uitgaansgelegenheden die uitnodigen om te ontdekken. Het gaat hierbij onder meer om:

 1. De futuristische loungebar B-In;
 2. De gezellige, bruine kroeg Joey’s Café;
 3. De discotheek ‘Coulissen’;
 4. Bar des Amis in het hart van de Brugse uitgaansbuurt;

Ondanks het feit dat Brugge eigenlijk geen echte discotheek telt leunen de ‘Coulissen’ daar toch veruit het dichtst bij aan. In het bijzonder voor jongeren die graag willen uitgaan in Brugge is dit de absolute place to be. De muziek die hier wordt gedraaid is overwegend lounge, techno, house en r&b. Wat de Coulissen extra aantrekkelijk maakt? Dat er op gewone avonden eigenlijk nooit toegangsgeld wordt gevraagd.

Plaats een reactie