Eten in Portugal: Dit zijn de 5 streekgerechten

Veel mensen die op vakantie gaan naar een ander land houden er van om één of meerdere van de typische streekgerechten uit te proberen. Dit geldt niet in het minst voor landen die er om bekend staan over een lekkere, smaakvolle keuken te beschikken. Tijdens een reis naar Portugal kan je dan ook eigenlijk niet anders dan kennismaken met de typische streekgerechten. Wij zochten alvast vijf streekgerechten voor je uit die tijdens jouw vakantie in Portugal je smaakpapillen zeker en vast zullen weten te verwennen.

1.) Pastel de Nata

Is het tijdens jouw vakantie in Portugal tijd voor een kopje koffie? Wil je daarbij graag kunnen genieten van een lekker en bovendien typisch Portugees stukje taart? In dat geval is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van de ‘Pastel de Nata’. De beste taartjes eet je uiteraard in Belém, maar ook in de rest van Portugal is het mogelijk om van deze zoete lekkernij te genieten. Absoluut een prima keuze voor bij een vieruurtje!

2.) Amêijoas à Bulhao Pato

Wil je graag kunnen genieten van een typisch Portugees voorgerechtje? In dat geval is de ‘Amêijoas à Bulhao Pato’ een absolute aanrader. Het gaat hierbij om schelpjes welke zijn gemaakt van een combinatie van knoflook en koriander. Ze smaak is werkelijk ongelofelijk. Wat het eten van dit typisch Portugese voorgerechtje nog interessanter maakt? Dat je er helemaal geen bestek voor nodig hebt! De echte Portugezen maken gebruik van een leeg schelpje welke dan dienst doet als klemmetje. Zo kunnen ze de beestjes eenvoudig uit het volgende schelpje halen. De ‘Amêijoas à Bulhao Pato’ smaakt natuurlijk pas helemaal fantastisch in combinatie met een vinho verde!

3.) Torradas

Een gerechtje hoeft niet altijd complex te zijn om de smaakpapillen te verwennen, in tegendeel. Wat bijvoorbeeld te denken van de zogenaamde ‘torradas’? Het gaat hierbij om Portugees geroosterd brood met een lekker laagje boter. Fantastisch bij het ontbijt en bovendien op en top Portugees! Deze lekkernij wordt echter niet alleen bij het ontbijt, maar eigenlijk de hele dag door opgediend. Even lekker tussendoor op een terras in combinatie met een goed glaasje wijn? Absoluut!

4.) Cataplana de Marisco

In het bijzonder wanneer je er voor kiest om op reis te gaan naar de Algarve in Portugal kan je eigenlijk niet om de ‘Cataplana de Marisco’ heen. Er worden heel wat verschillende gerechten gemaakt in de speciale pan van de Algarve, maar dit is toch wel één van de absolute toppers. Ben jij niet zo’n grote fan van schaal- en schelpdieren? Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Je kan er namelijk in de praktijk ook voor kiezen om dit gerechtje te bestellen met bijvoorbeeld kip. In het merendeel van de gevallen wordt ze opgediend met rijst.

5.) Salada de Polvo

Vooral tijdens de zomermaanden is de ‘Salada de Polvo’ de absolute topfavoriet van heel wat mensen die Portugal bezoeken. Dit gerechtje wordt in de praktijk steeds gemaakt met heerlijk verse inktvis welke boterzacht wordt gekookt voordat ze in de salade belandt. Wil je ten volle kunnen genieten van de authentieke smaak van een Salada de Polvo? In dat geval wordt het sterk aangeraden om deze te gaan eten bij een typisch Portugees restaurant. In de meer toeristische eettenten smaakt het allemaal immers toch net wat anders!

Plaats een reactie