Festival kamperen: 3 tips om te slapen als een prins

Er staat binnenkort weer een festival voor de deur en je slaapt op de camping. Na al die dansmoves, drankjes en muziek ben je aardig uitgeput en wil je niks liever dan lekker op je luchtbed ploffen. Maar hoe kom je nu comfortabel de nacht door, zodat je de volgende dag weer met volle energie kunt beginnen? Wij hebben een aantal tips die je zullen helpen!

1. Kies de juiste spot

De juiste spot voor jouw tent is erg belangrijk! Waar je het beste kunt kamperen is erg persoonlijk. De een wil het liefst zo dicht mogelijk bij het festivalterrein slapen en de ander heeft liever wat meer rust en ruimte. Een belangrijke tip: kies een plek die ver van de hoofdpaden ligt. Hierdoor heb je minder last van dronken festivalgangers die over je tent heen vallen. Een plekje dicht bij het festivalterrein is natuurlijk erg leuk, maar vaak ook de camping met het meeste lawaai. Heb je behoefte aan meer rust en comfort? Kies dan een camping die verder bij het festivalterrein vandaan ligt. Het voordeel van deze camping is dat deze vaak meer ruimte biedt en rustiger is. Kijk voordat je jouw tent op zet ook even of je een schaduw plekje kunt vinden. Zodat je ‘s ochtends niet je tent uit zweet.

2. Ga voor comfort

Natuurlijk viert iedereen zijn festival op zijn eigen manier. De één heeft voor het slapen genoeg aan een dun slaapmatje en de ander kiest liever voor een luxe luchtbed. Onze tip: kies voor comfort met een Intex luchtbed. Veel slapen zal je op het festival waarschijnlijk toch niet doen. Een beetje extra comfort voor die korte nachten kan dan zeker geen kwaad. Een luchtbed zal je net wat extra ondersteuning bieden voor een comfortabele nachtrust. Zo heb je misschien een korte, maar wel krachtige nacht en ben je helemaal opgeladen voor de volgende dag.

3. Samen is leuker dan alleen

FestivalAls je dan toch gekozen hebt voor een luxe luchtbed, dan kun je deze net zo goed delen met je partner/scharrel. Een 2-persoons luchtbed is niet alleen veel gezelliger, maar scheelt je ook nog eens een hoop gesjouw. Met een 2-persoons luchtbed heb je namelijk maar één luchtbed nodig voor twee personen. Slaapt je scharrel toch in zijn/haar eigen tent? Geen probleem! Een beetje extra ruimte voor jezelf is alleen maar fijn. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je luchtbed zonder problemen in je tent past.

Na deze 3 tips zal je de nacht op het festival zeker comfortabel doorkomen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk om volop te genieten en veel plezier te maken tijdens je festival. Geniet ervan!

Plaats een reactie