Frankrijk: de liefde voor je tweede vaderland

Iedereen heeft het met Frankrijk; liefde op het eerste gezicht. Je hoort ook wel meer dan eens de beroemde quote: “Ieder mens heeft twee vaderlanden, het zijne en Frankrijk.” Als je vanuit Nederland richting het zuiden rijdt merk je het gelijk, het landschap begint te glooien, de saaie platte horizon ligt nu definitief achter je.

Van Normandië naar Bretagne

Normandië in FrankrijkVanuit Normandië met haar authentieke kust, de krijtrotsen en de invasie stranden, neem je eerst nog even de afslag naar Parijs, deze wereldberoemde stad ligt toch op de route. Na het aanschouwen van de Eifeltoren rijd je snel door naar Bretagne. Bretagne is een schiereiland en grenst aan de Atlantische Oceaan. De grillige kusten zijn hier ontzettend populair. Er is altijd wel een camping of vakantiehuisje te vinden. Na het bezoeken van een aantal pittoreske vissersdorpjes vervolg je de weg richting Dordogne.

Dordogne is de druppel

Dordogne in FrankrijkEenmaal aangekomen in de Dordogne bent u helemaal om. Je liefde voor Frankrijk wordt sterker. De natuur, de cultuur en de mensen in Dordogne zijn fantastisch. Je huisje aan de Dordogne maakt de vakantie helemaal te gek, wakker worden aan zo’n schitterende rivier is toch echt wel heel idyllisch. U bezoekt nog een aantal natuurlijke grotten met indrukwekkende druipsteenformaties en prehistorische tekeningen voordat u weer de auto in stapt. Languedoc Roussillon is je volgende bestemming.

Richting de Franse kust

Roussillon in FrankrijkLanguedoc Roussillon is een heerlijke regio. De natuur is prachtig, hier vind je ook een aantal spectaculaire natuurparken. Ook de kust van Languedoc is erg toeristisch, maar je wil nog niet naar de kust, dat is voor later. Je drinkt nog een wijntje uit de regio en gaat dan naar bed in je typisch Franse gite. De volgende dag rijd je door naar de Provence, direct door naar de kust,  de Côte d’Azur. Aan de Côte d’Azur heb je een vakantievilla gehuurd.

Azuurblauwe kust

De Franse Cote d'AzurDe Côte d’Azur is een beroemde kust strook in Zuid-Frankrijk. De naam Azurenkust komt van de azuurblauwe kleur van het water. Na een dagje strand, zee en zon ga je weer verder. De Provence heeft zo ontzettend veel te bieden. Het is een schitterend gezicht om de uitgestrekte Lavendel velden te bekijken. De paarse gloed van de velden is echt een spektakel.

Corsica en dan weer naar huis

De kust van CorsicaCorsica is je volgende bestemming. Dit Franse eiland heeft een authentieke cultuur, eeuwenoude stadjes en een bergachtig landschap. Je besluit om met de veerboot te gaan want dan heb je een grote kans om nog wat dolfijnen te zien. Corsica is gewoon genieten van hoog niveau. Na een aantal dagen vervolg je de reis, weer richting het noorden.

Via Bourgogne en de Champagne Ardennen

De Franse BourgogneJe wil natuurlijk wel een keer in je leven hebben geleefd als een Bourgondiër. Eenmaal uit geluierd pak je de fiets want in de Bourgogne kan je geweldig fietsen. Na een avontuurlijke rit slaap je je roes uit in een knusse chalet en onderbreek je nog eenmaal de reis voor een tussenstop in de Champagne Ardennen. Na een middagje Champagne drinken op de veranda van je vakantiehuis vertrek je richting huis.

De liefde voor Frankrijk gaat nooit meer weg…

Plaats een reactie