Ga je op fietsvakantie? Deze accessoires wil je meenemen

Weinig geeft je zo’n gevoel van vrijheid als met de fiets op pad gaan. Tuurlijk, het duurt allemaal wat langer dan met de auto of met het vliegtuig reizen, maar dat maakt niet uit. Bij fietsen draait het namelijk om de reis, niet om de bestemming. Of je nou naar verweggistan fietst of alleen naar een dorpje in de buurt, het is wel van belang dat je goed voorbereid op weg gaat. Anders verandert een soepele reis al snel naar een vervelende ervaring. Wat wil je allemaal voor accessoires meenemen op reis? Je leest het hier.

Een (goede) fietspomp

Je wilt uiteraard niet met lege banden op reis gaan. Zorg er dus voor dat je een pomp mee neemt. Wat voor een? Het liefst een met een voetsteun, een slangetje en een barometer, zodat je precies weet hoeveel druk er op je banden staat. Zo ben je goed voorbereid!

Een standaard

Heb je geen standaard op je fiets, dan zul je bij gebrek aan een paaltje of een boom je fiets op de grond moeten laten liggen. Met alle beschadigingen en gevolgen van dien. Gek genoeg komt niet elke fiets met een standaard. Zet deze er dus gewoon zelf op!

Verlichting en een bel

Dit zijn vereisten in Nederland, maar niet overal in het buitenland. Toch zijn verlichting en een bel super belangrijk. Zo zorg je namelijk dat je zichtbaar bent voor het verkeer om je heen en je mensen kunt waarschuwen.

Smartphonehouder

Tegenwoordig kun je niet meer zonder je telefoon. Niet alleen gebruik je je smartphone tijdens het fietsen om mensen te bellen, maar ook als kilometerteller en voor navigatie. Voor de veiligheid is het slim om een smartphonehouder te installeren op je fiets.

Een spiegel

Is dat nou echt nodig? Om eerlijk te zijn is een spiegel een luxe product op je fiets. Het is namelijk makkelijker om in een spiegel te kijken dan om steeds je hoofd volledig om te moeten draaien. Het is het wel waard!

Multitools

Stel iets van je fiets breekt af, dan is het fijn om zelf een noodreparatie uit te kunnen voeren. Zorg ervoor dat je de belangrijkste reserveonderdelen bij je draagt, net zoals een bandenplakset en wat gereedschap zoals een multitool set.

Bidon

Helemaal met warm weer is het belangrijk om gehydrateerd achter je stuur te zitten. Daarom hebben de meeste fietsen ook een houdertje voor een bidon. Onze tip is simpel: koop een bidon en zorg dat je ‘m een paar keer per dag leegdrinkt. Easy!

Een (goed) slot

Of misschien zelfs twee! Want je wilt natuurlijk niet dat je enige vervoermiddel wordt gejat terwijl je op reis bent. Neem het zekere voor het onzekere en haal een lang en flexibel slot in huis, zodat je je fiets altijd ergens aan vast kunt maken. Dit geldt dubbel voor een dure elektrische fiets.

Nu weet je precies welke accessoires je in huis wilt halen voordat je op fietsvakantie gaat.

Plaats een reactie