Game of Thrones seizoen 2 filmlocaties – GOT Freak #02

Vandaag neem ik je mee naar de filmlocaties aan bod zijn geweest in seizoen 2 van Game of Thrones. Het seizoen waar Jon Snow gevangen wordt door de wildelingen, het gevecht op Blackwater en de hoeveelheid ‘White Walkers’ die naar ‘The Wall’ lopen. Dit seizoen laat ik nog wat extra plekken zien in Noord-Ierland, IJsland en Kroatië. Zet deze plekken op je bucketlist, om alle filmlocaties van Game of Thrones af te kunnen reizen. Heb je mijn vorige post gemist over seizoen 1? lees deze dan snel terug!

Downhill beach – County Londonderry, Noord-Ierland

Downhill beach filmlocatie Game of Thrones seizoen 2Dit is het strand waar Carice van Houten te zien was als Melisandre. Waar de 7 goden in de fik gestoken werden en Stannis Baratheon een volger werd van de ‘Lord of Light’. Dit gebied staat bekend voor de fans als Dragonstone. Dragonstone is dus eigenlijk ‘Downhill Strand’ en is het langste strand in Noord-Ierland. Het strand is 11 kilometer lang, heeft hoge kliffen en een goudgeel strand. Het strand ligt langs de Causeway Coastal Route. Het strand staat ook bekend als Benone Strand en heeft ‘the European Blue Flag and Seaside Award’. Dat is een internationale prijs voor goed beheerde stranden met uitstekende waterkwaliteit en milieuprogramma’s. Dat maakt het voor natuurliefhebbers wellicht nog interessanter om dit mooie strand te bezoeken.

The Dark Hedges – County Antrim, Noord-Ierland

The Dark Hedges filmlocatie Game of Thrones seizoen 2Dit gebied ziet er bovennatuurlijk uit door de bomen die in elkaar gewikkeld zitten en als een tunnel een pad volgen. Het ziet er magisch uit en is zeker een fotomoment waard! De naam zegt al genoeg ‘Dark Hedges’, in het Nederlands donkere hagen, wat gelijk een sfeer neer zet. De bomen zijn niet zomaar hier gegroeid. Ze zijn geplant door de familie Stuart. Het is geplant voor de bezoekers van Gracehill House. Tot op de dag van vandaag komen er bezoekers om de bomen te bekijken en te fotograferen. Game of Thrones fans herkennen deze locatie als ‘the Kingsroad’. Toen Arya Stark vluchtte tijdens de executie, zie je deze locatie voorbij komen. Deze locatie was meerdere keren te zien in seizoen 2 met verschillende reizigers.

Cushendun Caves – County Antrim, Noord-Ierland

Cushendun Caves filmlocatie Game of Thrones seizoen 2De grotten van Cushendun zijn mysterieus en daarom ook wellicht daarom ook uitgekozen als filmlocatie voor Game of Thrones. Het is een wonderlijk grottengebied wat al eeuwen oud is. De zeegrotten hebben zich door de extreme weersomstandigheden in zo’n 400 miljoen gevormd tot wat het nu is. Hier is een van de meest schokkende momenten van de serie opgenomen. Hier bevalt Melisandre, (onze Nederlandse Carice van Houten)  van de ‘shadow baby’, een van de ranzigste scenes ever! Sir Davos wist ook niet wat hij zag, zoals wij dit ook tot op de dag van vandaag nog steeds niet echt begrijpen.

Vatnajökull National Park – Vatnajökull Glacier, IJsland

Vatnajökull National Park filmlocatie Game of Thrones seizoen 2Dit Nationaal park in IJsland is erg populair onder wandelaars. Het is het 2e grootste nationaal park van Europa, het is ruim 1300km2 groot.  In seizoen 2 was dit de perfecte locatie voor behind ‘The Wall’. In het park vindt je ook de Vatnajökull gletsjer welke de grootste gletsjer van Europa is. Het gebied is prachtig door de enorme hoeveelheden ijs, de woeste rivieren, de geothermale velden (soort warmte velden) en de vulkanen. In dit gebied bewijst Jon Snow dat hij te vertrouwen is door Qhorin Halfhand te vermoorden. Ook ontmoet Jon Snow hier Ygritte, de roodharige jonge stoere vrouw.

You know nothing Jon Snow – Ygritte

Minceta Tower – Dubrovnik, Kroatië

Minceta Tower filmlocatie Game of Thrones seizoen 2De Minceta toren in Dubrovnik werd in twee fasen gebouwd. In 1319 is het door Nićifor Ranjina het eerste gedeelte gebouwd. Het ontwerp was toen nog vierkant. Pas in 1461 begon de start van de tweede fase van de bouw. Dit ontwerp was door Michelozzo ontworpen. Rond de bestaande vierkante torens werd een nieuwe ronde toren gebouwd met dikke versterkte muren, gericht op verdediging. De muren zijn wel 6 meter dik. Het voltooien van de toren in 1464 was mede door Juraj Dalmatinac. De Minceta toren hoort dus bij het Minceta fort en is zo’n 25 meter hoog. De naam Minceta komt van de oorspronkelijke eigenaren, de familie die de grond bezat voordat de toren erop gebouwd is. Fans herkennen dit gebied als ‘House of the Undying’. Een locatie in de mystieke stad Qarth. In de toren gaat Daenerys Targaryen op zoek naar haar draken.

We hopen dat je weer wat interessante filmlocaties voorbij hebt zien komen die je zelf kan gaan bezoeken. Wil je nog meer Game of Thrones filmlocaties? Lees dan alles over de Game of Thrones filmlocaties van seizoen 1. Of lees verder over de Filmlocaties van GoT Seizoen 3.

Plaats een reactie