Game of Thrones filmlocaties seizoen 3 – GOT Freak #03

Zet de Game of Thrones intro tune aan om helemaal in de sfeer te komen en ga dit stuk lekker verder lezen. Het is weer tijd voor een volgende post over de filmlocaties van Game of Thrones. Naar welke nieuwe locaties zijn de crew en cast van de serie afgereisd seizoen 3 op te nemen? Vandaag neem ik je mee naar 3 nieuwe locaties, die stuk voor stuk adembenemend zijn. Het zijn 2 mooie plekken in Marokko en 1 Game of Thrones filmlocatie is weer in IJsland. Heb je de vorige post over de Game of Thrones filmlocaties van seizoen 2 gemist? Lees deze dan hier terug.

Essaouira – Marokko

Slavers Bay filmlocatie Game of Thrones seizoen 3Deze plek wordt door de fans herkent als ‘Astapor of Slaver’s Bay‘. Dit is de plek waar Daenerys haar leger gaat bouwen en gaat vechten tegen slavernij. De ‘Unsullied slave warriors’ keren zich tegen hun meesters en samen met hen zorgt zij ervoor dat Slaver’s Bay slavernij vrij wordt. In de realiteit is Essaouira een eeuwenoude stad, dat voorheen de naam ‘Migdol’ en vervolgens ‘Mogador’ heeft gehad. In de piratentijd werden hier ook specerijen en slaven gehandeld.
De stad staat bekend om het oude stadscentrum de medina. Dit stadscentrum is opgenomen op de welbekende lijst van UNESCO als werelderfgoed. Het centrum heeft smalle straatjes die te bewandelen zijn. Er zijn verschillende kleurrijke winkeltjes te vinden, plus verschillende kleine marktjes. Meeuwen zijn hier in overvloed, omdat de stad aan de kust gelegen is. De stad was in de jaren 60 echt een hippie stad. Mocht je er nu heen gaan, dan gaat je de relaxte sfeer die daar hangt opvallen. Mensen komen daar om uit te waaien, te fietsen, te wandelen, lekker te eten en te surfen.

Any man who must say, I am the king, is no true king – Tywin Lannister

Aït Benhaddou – Marokko

Aït Benhaddou of Yunkai filmlocatie Game of Thrones seizoen 3Er zit bijna 400 kilometer afstand tussen Essaouira en Aït Benhaddou, toch zijn deze steden allebei onderdeel van Slaver’s Bay. Het fort ziet er mysterieus uit doordat het op een heuvel ligt die direct grenst aan de woestijn, prachtig! Het is niet heel verwonderlijk dat deze locatie vaker als filmlocatie gebruikt is, waaronder ‘The Gladiator’ en ‘The Mummy’. Aït-Ben-Haddou is in Game of Thrones Yunkai en ook Pentos. Hier gaat Daenerys verder met zich verzetten tegen slavernij en zorgt ervoor dat haar leger groter wordt door haar nieuwe aanhangers.

Lake Mývatn – IJsland

Mývatnmeer filmlocatie Game of Thrones seizoen 3Het Mývatnmeer in IJsland is de plek waar Jon Snow zijn gelofte van de nachtwacht brak door met Ygritte een stomende nacht te beleven. Dat was namelijk in de nabijgelegen Grjotagja-grot van het meer. Hij was vast even vergeten dat de leden van de nachtwacht zweren om geen vrouwen te nemen, geen land te houden en geen kinderen te hebben. Het Mývatnmeer ligt ten Noorden van IJsland, het vierde grootste meer van het land. Het meer is 2000 jaar geleden ontstaan door een grote vulkaan uitbarsting. Op deze plek wordt er jaarlijks in de zomer een marathon gehouden. Verder is het hier makkelijk om een auto of zelfs een fiets te huren om het gebied beter te bekijken. In dit gebied kun je ook nog Viking recreatie spellen spelen en een 10e-eeuwse woning gaan bekijken. Deze plek bevat nog veel meer archeologische schatten die zeker het bekijken waard zijn.

Plaats een reactie