Game of Thrones filmlocaties seizoen 4 – GOT Freak #04

De serie Game of Thrones blijft zo ontzettend spannend, ieder seizoen weer! Ditmaal zijn we bij seizoen 4 uitgekomen van nieuwe filmlocaties van Game of Thrones, mijn favoriete serie. Welke locaties zijn er bij gekomen om op avontuur te gaan en te ontdekken? Het zijn 2 locaties om te bespreken, ja helaas maar 2 nieuwe locaties. Logisch dat er niet teveel nieuwe locaties bij komen, omdat de set steeds in dezelfde omgeving gefilmd wordt. We gaan naar Kroatië en naar IJsland, 2 prachtige landen en 2 prachtige filmlocaties. Heb je nu het vorige artikel gemist over seizoen 3? lees dan snel de Game of Thrones filmlocaties van Seizoen 3.

Turns out, far too much has been written about great men and not nearly enough about morons. Doesn’t seem right. – Tyrion Lannister

Thingvelir National Park – IJsland

Thingvelir National Park filmlocatie Game of Thrones seizoen 4Het Thingvelir Nationaal park is vooral gebruikt als achtergrond locatie voor de scenes van Arya en The Hound. De reis die zij samen maken waar eerst vooral haat zichtbaar was en vervolgens ook weer wederzijds respect. De grote en de kleine, het was toch wel aandoenlijk deze twee karakters bij elkaar. Vooral omdat ze elkaar leven redden. Dit park is prachtig in de zomer, het gebied wordt namelijk prachtig groen voor IJslands doen. In het gebied kun je heerlijk kamperen en wandelen. Het ligt zo’n 50 kilometer vanaf de hoofdstad Reykjavik. In IJsland is het historisch gezien de belangrijkste plek. Hier werd lang gelede het eerste parlement ter wereld gehouden, zo’n 1080 jaar geleden. Ze noemde dit het Alþing, en was jaarlijks in de zomer. Op deze plaats kwamen de grote grondeigenaars, boeren, krijgslieden, handeldrijvers en anderen bijeen. Hier kwamen zij bij elkaar om zaken te doen, huwelijksverbonden aan te gaan, nieuws uit de verre uithoeken van IJsland uit te wisselen, onderlinge vetes te beslechten, recht te spreken, etc. Het was de plek waar voor iedereen zaken van (levens)belang werden geregeld.

Paleis van Diocletianus – Split, Kroatië

Paleis van Diocletianus filmlocatie Game of Thrones seizoen 4In de serie gaat Daenerys Targaryen naar deze plek om verder te gaan met haar oorlog tegen slavernij. Daenerys krijgt het voor elkaar om de stad Meereen in bezit te nemen. Haar draken zijn in deze locatie ‘te zien’, je ziet dat ze flink gegroeid zijn. Ze sluit ze op een gegeven moment op, omdat ze een risico worden voor onschuldige mensen. Hier gaat ze de draken trainen. In de serie zie je het paleis van Diocletianus, een Romeinse keizer. Het paleiscomplex is meer dan 1700 jaar oud en de bouw van het paleis duurde meer dan 10 jaar. Het is gemaakt van lokale kalksteen, steen, marmer en granietkolommen. Vroeger werd het paleis aangekleed met Egyptische sfinxen. Het paleiscomplex staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, het is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Split. Mocht je hier naar toe gaan, bezoek dan ook zeker de ondergrondse tunnels van het paleis, hier kan je doorheen wandelen. Het is een prachtig aanzicht, omdat de tunnels goed bewaard zijn gebleven.

Na het zien van deze Game of Thrones filmlocaties en alle voorgaande seizoenen kan je een hele reis gaan maken om al deze filmlocaties zelf te gaan bezoeken!

Plaats een reactie