Game of Thrones filmlocaties seizoen 5 – GOT Freak #05

Daar gaan we weer, we zijn alweer op deel 5 aangekomen van deze serie. Het gaat dan deze keer over seizoen 5 uiteraard. Ook deze keer neem ik je mee naar nieuwe filmlocaties van de serie, heb je het vorige artikel gemist? Lees dan hier alle filmlocaties van Game of Thrones seizoen 4. Het is dit keer dat ik je 3 fantastische locaties laat zien in Spanje! Spanje is in het 5e seizoen toegevoegd als belangrijke filmlocatie voor veel scènes van het adellijke House of Martell in Dorne. Het boek is geïnspireerd op het middeleeuwse Spanje, dus daarmee ook de perfecte filmlocatie voor de serie. Schrijf de locaties op om de volgende zomer deze plekken te bezoeken.

Het Koninklijk paleis van Sevilla – Sevilla, Spanje

Koninklijk paleis van Sevilla filmlocatie Game of Thrones seizoen 5In de stad Sevilla zijn veel scènes opgenomen van Dorne. Je ziet bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis van Sevilla waar Myrcella wordt gered door Jaime en Bronn in de Dornish Water Gardens. Voor Ellaria Sand is het de plek om haat te creëren richting de Lannisters. Oberyn verliest namelijk het duel, die hij zelf wilde voor gerechtigheid van zijn vermoorde zus. Ellaria wil vervolgens wraak gaan nemen op de Lannisters.

Het paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het complex staat ook op de werelderfgoedlijst. In dit paleis is de wereldreiziger Christopher Colombus ontvangen door het koningspaar Ferdinand en Isabella. Ga ook zeker naar de tuin van het paleis. Deze bezit zo’n 20 bloemenbedden met fonteinen en paden waar je heerlijk op kunt wandelen. De verschillende bloemen zijn een prachtig schouwspel.

Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over het Koninklijke paleis van Sevilla!

They make a lovely couple. A Lannister and a Martell, they have no idea how dangerous that is – Prince Doran

Plaza de Toros – Osuna, Spanje

Plaza de Toros filmlocatie Game of Thrones seizoen 5Aan het einde van seizoen 5 zie je Daenerys eerste drakenvlucht, dat is opgenomen is bij plaza de toros, een arena voor stierengevechten. Ik ga je niet vertellen dat je daar een stierengevecht moet gaan bekijken, want zelf zou ik dat nooit doen. Zo’n schouwspel van dierenleed kan ik echt niet aan zien. Gelukkig zijn er slechts een aantal gevechten per jaar te zien, want voor de rest wordt de arena gebruikt voor concerten, (gelukkig). Voorheen trok deze plaats niet veel toeristen, maar sinds de komst van Game of Thrones is dat veranderd. Er is nog meer in dit plaatsje te doen. Op deze locatie vindt ook nog een andere spannende scène plaats, namelijk het gevecht tussen de legers van Meereen en Yunkai waarbij uiteraard de draken een belangrijke hoofdrol speelden.

Puente Romano, Córdoba – Andalusië, Spanje

Puente Romano, Córdoba filmlocatie Game of Thrones seizoen 5In Córdoba ligt een Romeinse brug de Puente Romano, die in de serie perfect was voor een filmlocatie. Deze brug is namelijk in de serie te zien als de Volantis brug over de Rhoyne rivier. Helaas is er niet veel van te zien van de brug in werkelijkheid, dankzij de speciale effecten.
De brug verbindt beide oevers van de Guadalrivier in Cordoba. Aan de rechterzijde van de oever staat een waterrad, een reconstructie die vroeger de stad voorzag van water. Verder staat er ten midden van de brug een standbeeld van de beschermheilige Santo Rafael. De brug is zeker een bezoekje waard!

Plaats een reactie