Game of Thrones filmlocaties seizoen 6 – GOT Freak #06

Deel 6 van de Game of Thrones filmlocaties. Het seizoen waar het duidelijk wordt waarom Hodor altijd “Hodor” roept! Het seizoen was zo ontzettend spannend. Jon die Sansa weer ontmoet, er gebeurd dat seizoen weer van alles. Naast dat er verschillende zenuwslopende momenten komen in de serie, komen er ook weer verschillende locaties voorbij. Natuurlijk neem ik je weer mee naar de nieuwe locaties dit seizoen! Heb je deel 5 van de reeks gemist, lees dan alles over de Game of Thrones filmlocaties uit seizoen 5

Fort Alcazaba – Almería, Spanje

Fort Alcazaba Game of ThronesGame of Thrones blijft ook dit seizoen weer in Spanje. Dit maal gebruikt de filmcrew het prachtige fort Alcazaba of Almería. Je gaat delen herkennen als de Water Gardens in Dorne. Het fort is gebouwd door de Kalifaat Abderraman III. In de serie is het onderdeel van Vaes Dothrak.
Wil je meer weten, lees dan verder over fort Alhambra in Granada.

Hold the door – Hodor

Kasteel van Zafra – Guadalajara, Spanje

Het kasteel van Zafra staat ook bekend als het fort uit het Siberië van Spanje. Het kan op deze plek van Spanje namelijk enorm koud worden in de winter. Door de rotsformatie om het kasteel heen en de Torre de la Alegría (de grote toren) is dit een perfecte locatie.
Hier komt een van de meest spraakmakende momenten van Game of Thrones, namelijk de flashback naar Lyanna Stark’s dood in de Tower of Joy.

Girona – Catalonië, Spanje

Girona Game of Thrones seizoen 6Girona is een oude stad welke wordt doorkruist door de rivieren de Ter en Rio Onyar. Het oude stadscentrum is gebruikt voor de opnames van Game of Thrones. De kathedraal heeft met name centraal gestaan door het middeleeuwse sfeertje. Wat vooral in beeld is geweest zijn de lange trappen die leiden naar de hoger gelegen kathedraal. Deze trappen zijn in verschillende afleveringen in seizoen 6 als Braavos te zien.

A girl is Arya Stark of Winterfell, and I’m going home – Arya Stark

 

Castillo de Santa Florentina – Canet de Mar, Spanje

Kastelen zijn in de serie uiteraard perfecte filmlocaties. Dit seizoen zijn er dus weer meerdere nieuwe kasteel locaties te zien. Castillo de Santa Florentina is gebouwd in de Romeinse tijd, toen Spanje nog onderdeel was van het Romeinse rijk. Helaas is de buitenkant van het kasteel niet gebruikt in de serie. Alleen de binnenkant is te zien, voornamelijk de binnenplaatsen en de arcaden. In deze binnenplaatsen hebben jouw favoriete acteurs rondgelopen! In de serie deed het kasteel dienst als het woonhuis van Tarly familie.

Natuurpark Bardenas Reales – Navarra, Spanje

Bardenas Reales Game of ThronesIn dit natuurpark in Navarra is een echte woestijn te vinden, in Spanje! Het is dan ook de grootste woestijn van Europa. De woestijn bestaat voornamelijk uit rotsen en steen, het blijft een prachtige locatie om te zien. In het jaar 2000 is het natuurpark uitgeroepen tot UNESCO biosfeerreservaat. Je kunt niet het gehele gebied bezoeken, want een deel wordt gebruikt als militair oefengrond.
Op deze locatie is de Dothraki zee gefilmd. Hier staat Deanerys Targaryen tegenover de Khalasar strijders, een spannend moment van seizoen 6.

That’s what I do. I drink and I know things – Tyrion Lannister

Peñiscola – Castellón, Spanje

Peniscola Game of Thrones seizoen 6Peñiscola gebouwd op een rotsachtige landtong, wordt vaak vergeleken met Gibraltar, dit komt door de zeehaven die verbonden is met het de rest van het stadje op het vaste land. Peñiscola is een  oud dorpje, gelegen op een schiereiland. In de serie is het onderdeel van Meereen. Het dorp bestaat uit witte huisjes met smalle straatjes en steegjes op de rotspunt ook het oude Papa Luna kasteel. Castello de Papa Luna is in de 14e eeuw gebouwd. Het was voorheen een pauselijk kasteel en hier ligt nog steeds een paus begraven, Paus Benedictus XIII.

Sierra de Alhamilla, Almería – Andalusië, Spanje

Een ander prachtig natuurgebied wat gebruikt is als onderdeel van Vaes Dothrak is de Sierra de Alhamilla. Dit natuurgebied kan gezien worden als een woestijn en ligt in de provincie Almería. Het gebied is een echte oase met bronnen, dadelpalmen en een paar huizen. De Romeinen en de Moren kwamen hier al om te genieten in de zoutwaterbronnen. Sierra de Alhamilla behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd.

Plaats een reactie