Geld lenen voor een wereldreis, kan dat?

Het maken van een wereldreis lijkt voor veel mensen niet een eerste levensbehoefte. Daarom is geld lenen voor zo’n grote reis ook niet het eerste waar je geld voor zou lenen, toch? Fout, je kunt zeker geld lenen om de reis van jouw dromen te maken. Zo’n reis kan een grote invloed hebben op jouw leven en kan een wereld van verschil maken. Maar hoe maak je zo’n reis als je geen geld hebt en hoe kun je geld lenen? In dit artikel lees je hoe je geld kunt lenen voor een wereldreis.

Vrienden, familie en bekenden

Mensen die jou goed kennen, hebben het beste met jou voor. Wanneer je geld wilt lenen, is daarom een lening bij bekenden altijd een goede optie. Wanneer je geld leent van een oom, moeder of goede vriend, zul je altijd een betere deal krijgen dan wanneer je bij een instantie geld leent. Zij zullen waarschijnlijk geen rente vragen over de lening. Het is wel verstandig om de voorwaarden van de lening op papier te zetten. Wie betaalt wie en wanneer moet het geld terug zijn? Hierdoor weet iedereen waar hij of zij aan toe is en voorkom je dat geld jullie relatie op het spel zet.

Een persoonlijke lening afsluiten

Ook kun je naar de bank om een persoonlijke lening af te sluiten. Mensen kunnen voor ontzettend veel verschillende redenen een persoonlijke lening afsluiten. Of dit nu is voor een nieuwe auto, een feest, om de vaste lasten tijdelijk te betalen of simpelweg voor een wereldreis. Een wereldreis is een investering in jezelf en in jouw toekomst. Wanneer jij kunt laten zien dat je het gewenste bedrag terug kunt betalen, dan kun je bij de bank een persoonlijke lening aanvragen.

Een creditcard met veel krediet

Wanneer je internationaal reist, zul je merken dat jouw bankpas niet altijd de beste optie is. Een creditcard wordt overal geaccepteerd en is soms zelfs een vereiste. Daarnaast is een creditcard ook een manier om geld te “lenen”. Wanneer je een creditcard hebt met veel krediet, dan kun je eerst de kosten maken en deze later afbetalen. Waar je wel goed op moet letten, is dat je naast het afbetalen van het krediet, ook nog een flink rentepercentage moet betalen over jouw schulden.

Geld lenen als investering

Ga jij jouw unieke reis filmen of ben je van plan door middel van deze reis een bedrijf op te zetten? Dan kun je in plaats van geld te lenen, ook geld vragen van investeerders. Deze kunnen een budget geven die jij gebruikt voor jouw reis en om jouw product, film of bedrijf te ontwikkelen. Hier zijn wel strenge voorwaarden aan geëist, maar het kan een uitkomst zijn voor vele creatieve en ondernemende reizigers.

Geld zou niet in de weg moeten staan van jouw grote droom: een wereld reis maken. Wacht niet tot je eindelijk het budget hebt om te gaan, maar investeer in jouw droom en vraag een lening voor deze reis. Zo kun je zonder zorgen reizen en betaal je later dit bedrag terug.

Plaats een reactie