Geld verdienen tijdens het reizen, zo doe je dat!

1. Freelancen

Jij hebt ongetwijfeld vaardigheden die je kunt verkopen via het internet. Misschien ben jij een creatieve designer, kun je programmeren of ben jij een begenadigd schrijver. Via websites als Fiverr, CopyRobin (voor tekstschrijvers) of 99Designs (voor designers) kun je heel eenvoudig klanten vinden. De enige voorwaarde is dat je je eindproduct via het internet kunt afleveren.

Het voordeel aan Freelancen is dat je vaardigheden opdoet die je ook kunt gebruiken als je weer terug bent van je reis. Als je goed bent in je vak, dan kun je heel veel geld verdienen.  Een goede programmeur verdient meer dan €100 per uur. Daarbij maakt het niet uit of die in Amsterdam, San Francisco of in Phuket zit.

2. Bloggen

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen tijdens het reizen is door te bloggen. Je kunt schrijven over een onderwerp dat jou interesseert. Je verdient geld met advertenties, affiliate marketing en met het plaatsen van content van adverteerders.

Nadeel aan het opzetten van een blog is dat er veel tijd overheen gaat voordat je er geld mee verdient. Het kan best een paar jaar duren voordat je genoeg geld verdient en in deze tijd moet je vooral niet opgeven.

3. Webwinkel starten

Het starten van je eigen webwinkel is een fantastische manier om online geld te verdienen. Je inkomsten zijn in principe oneindig. Het enige dat je nodig hebt is een goed idee voor een product. Via services als Shopify zet je binnen no-time je eigen webwinkel op.

Veel webwinkels hebben een eigen voorraad. Als jij een eigen voorraad hebt, moet je nog steeds iemand hebben die de producten voor jou verstuurt. Als je aan dropshipping doet is dat niet meer nodig. Je leverancier verstuurt het product voor jou naar de klant. Als je niet gaat dropshippen, zijn er in Nederland fulfillment-bedrijven die jouw voorraad beheren en de pakketten versturen.

4. Cursussen geven

Heb jij unieke kennis of ervaring? Wellicht kun jij deze kennis bundelen en verkopen in de vorm van een online cursus. Deze online cursus maak je een keer en vervolgens kun je deze oneindig vaak verkopen.

Voordat mensen bereid zijn om te betalen voor een online cursus, moeten zij wel zeker weten dat jij de aangewezen persoon bent om hen te helpen. De meeste mensen die cursussen geven hebben dan ook een blog of een YouTube-kanaal waarop zij laten zien dat zij alles van een bepaald onderwerp afweten.

5. Handelen op de beurs of in cryptovaluta

Handelen op de beursOveral ter wereld kun je handelen in aandelen, crypto(valuta) of andere beleggingen. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Met moderne software kun je van tevoren al aangeven wanneer jij aandelen wilt kopen of verkopen. Je hebt wel kennis nodig van de markt en je moet een goede, winstgevende strategie hebben.

Geld verdienen door te handelen is soms wat onzeker. Soms gaat de beurs of de cryptomarkt lange tijd naar beneden en dan is er weinig geld te verdienen. Aan de andere kant zijn er soms tijden waarop de bomen tot in de hemel lijken te groeien. Je moet hiermee om leren gaan en je emoties in bedwang kunnen houden.

Een andere voorwaarde is dat je al wat geld hebt. In de wat risicovollere cryptomarkt is het goed mogelijk om 10% rendement in een maand te halen. Je hebt dan niet eens een heel groot startkapitaal nodig om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.

6. Werken tijdens het reizen

Toegegeven, deze manier van geld verdienen is niet overal even goed mogelijk. Het is wel een manier die echt iets toevoegt aan je reis. Door met de lokale bevolking te werken krijg je heel veel mee van de cultuur.

De werkzaamheden die je tijdens je reis doet zijn erg afwisselend. In Australië en Nieuw-Zeeland kom je al snel terecht op de boerderij. In Spanje of in Griekenland kun je in de horeca terecht. In sommige Aziatische landen verdien je behoorlijk goed als leraar Engels.

Wees creatief

Uiteindelijk is dit slechts een greep uit de vele manieren waarop je geld kunt verdienen tijdens het reizen. Je kunt op talloze manieren online geld verdienen. Al deze manieren kun je gebruiken om je reis te financieren. Een manier vinden om geld te verdienen tijdens het reizen is wellicht net zo spannend als de reis zelf.

Plaats een reactie