Geniet van al het moois wat Friesland te bieden heeft

Maak tijdens je eerstvolgende vakantie kennis met al het moois wat de provincie Friesland je te bieden heeft. Bezoek steden als Heerenveen en Friesland, neem de veerboot naar de Waddeneilanden of overweeg zelf een boot te huren om de provincie vanaf het water te verkennen. Een boot huren in Friesland is heel eenvoudig. Niet alleen leuk tijdens een vakantie in de provincie, maar ook als dagje weg! Er zijn verschillende plekken in de regio waar de mogelijkheid geboden wordt om een boot te huren. Voorbeeld daarvan is de plaats Heeg; een typisch watersportdorp in de provincie Friesland. Niet alleen vanaf het water heb je een fraai zich op het Friese landschap. Combineer een tocht op het water met een fraaie fiets- of wandelroute.

Verschillende mogelijkheden bij het huren van een boot

Bij het huren van een boot in de provincie Friesland heb je de keuze uit verschillende modellen. Een zeilboot huren in Friesland is er een voorbeeld van, evenals het huren van een klassieke sloep. Wat krijgt jouw voorkeur? Het voordeel van een sloep is het gegeven dat in de basis iedereen deze boten kan besturen. Andersom biedt het huren van een zeilboot je een echte Friese ervaring; veel kinderen leren al op jonge leeftijd te zeilen op een van de Friese meren. Heb jij ervaring met het zeilen? Vanuit Heeg zit je met een zeilboot binnen circa vijf minuten op het open water van het Heegermeer. Rondom het meer vind je verschillende leuke, knusse plaatsjes. Je hebt er alle gelegenheid om de boot aan te leggen en tijdelijk van boord te gaan.

Boeken van een boot doe je eenvoudig online

Wordt er voor de komende dagen mooi weer voorspeld? Je kunt je boot eenvoudig online reserveren, via de website van een aanbieder ervan. Door de boot vooraf te reserveren weet je zeker dat deze nog beschikbaar is op de door jou gewenste dag. Het komt regelmatig voor dat de vraag naar een zeilboot of sloep dermate groot is bij mooi weer, dat deze boten allen verhuurd zijn op het moment dat men aankomt.

Tal van leuke campings in de provincie Friesland

Nadat je de sloep of zeilboot een dag gehuurd hebt om de provincie vanaf het water beter te leren kennen, keer je terug naar een van de knusse, compacte campings in de regio. Deze campings bieden je de rust en ruimte die je wenst tijdens de vakantie. Liever wat meer comfort dan je eigen tent of caravan? Naast het grote aantal campings vind je verschillende B&B’s en hotels in Friesland. Wacht ook hierbij niet te lang met het boeken van je overnachting; zeker in het hoogseizoen is de provincie Friesland geliefd bij toeristen.

 

Plaats een reactie