Tips voor een goedkope vakantie

Meestal is de beste manier om een goedkope vakantie te vinden zelf alles te regelen voor je op vakantie gaat. Heb je echter veel speciale wensen dan kan je het toch voordeliger zijn om alles via een reisbureau te regelen. Ook dan kan je een zeer goedkope vakantie hebben. Wil je goedkoop op vakantie? Houdt dan rekening met de volgende tips:

Boek zelf je vlucht en ben flexibel voor de vluchtdata

Zoek een goedkope vlucht via sites als momondo.nl, heb je de mogelijkheid om flexibel te zijn in je vertrekdatum? Kijk dan goed naar de mogelijkheden, het kan behoorlijk wat schelen als je een paar dagen eerder of later vertrekt. De vlucht is vaak een van de duurste onderdelen van de vakantie, dus als je daar al flink op kan besparen word je vakantie vanzelf een stuk goedkoper. Kijk ook even wat handig is qua luchthaven. Met de handige trip finder van Momondo.nl kan je ook een vakantie vinden naar een locatie als je niet zo kieskeurig bent qua locatie, tijd of soort vakantie. Je kan hier zelf makkelijk filters instellen en de trip finder zoekt voor jou passende vakantie binnen je budget. Heb je een goedkope vlucht, dan heb je vaak ook een goedkope vakantie.

Neem een dag of weekkaart voor de metro of openbaar vervoer

Dag of weekkaart metroAls je een stedentrip boekt naar een leuke stad, pak dan een dag of weekkaart voor het openbaar vervoer. In de meeste grote steden is het openbaar vervoer prima geregeld. Zorg er wel voor dat je ten alle tijden een plattegrond op zak hebt met daarop ook de metrolijnen. Dan kan je altijd je weg terug vinden. Mocht je verder van de stad af zitten met je accommodatie, dan is er in de meeste landen ook een erg goede en goedkope treinverbinding mogelijk. Zoek dit vooraf in ieder geval goed uit. Zit je echt overal ver vanaf, huur dan een auto bij je vakantieverblijf, zodat je overal kan gaan en staan waar je wil. Het gebied waarin je dingen kan ondernemen word op deze manier ook snel groter. Zo heb je een leuke en goedkope vakantie, waarin je veel dingen kan zien en doen.

Ga buiten het hoogseizoen voor een goedkope vakantie

Als het mogelijk is om buiten het seizoen te gaan is dit zeker aan te raden, ga je in Juni of augustus/Oktober naar het zuiden van Europa, dan heb je nog steeds heerlijk weer, en is de vakantie stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. Uiteraard moet dit met je werk wel mogelijk zijn. In landen als Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije kan je in augustus of oktober nog heerlijk genieten van een late nazomer. Het weer is er dan nog erg zacht en aangenaam (geen 40 graden meer ook), en de toeristische plekken zijn een stuk minder druk bezocht. De hotels en de vluchten zijn in deze periode ook een stuk goedkoper, om het aantrekkelijker te maken voor mensen die buiten de vakantieperiode kunnen gaan. Zoek een goedkoop hotel of een goedkope vlucht en ga lekker voor of na het seizoen op reis! Volg deze tips voor een goedkope vakantie!

Browse via een incognito browser

De meeste browsers hebben tegenwoordig een incognito modus. In deze modus worden er geen cookies opgeslagen. Er word ook niet geregistreerd vanaf welk IP-adres je een site bezoekt. Sommige vergelijkingssites houden dit namelijk in de gaten. Ze maken zo de vlucht of reis een stukje duurder als je terugkomt op dezelfde pagina. Dit doen ze omdat de kans dan groter is dat je het alsnog koopt, echter is dit natuurlijk geen nette manier om te verdienen. In de incognito modus werkt dit niet, dus zet deze aan om de allerlaagste prijs te vinden.

Plaats een reactie