Handige inpaktips voor je glamping vakantie

Heb jij al eens van glamping gehoord? Dit is een extra luxe manier van kamperen, waarbij je weliswaar in een tent verblijft, maar geen luxe inlevert. Glampings vinden is niet moeilijk, zeker in Nederland. Via Villatent.nl vind je namelijk een groot aantal campings dit dit soort luxe verblijden aanbieden, die je gemakkelijk online kunt boeken. Maar hoe pak je eigenlijk je spullen in als je gaat ‘glampen’? Je zou denken dat je dat op precies dezelfde manier doet als wanneer je simpelweg gaat kamperen, maar daar heb je het mis! Als je namelijk voor de luxe ervaring van glamping gaat, dan mag je jezelf gerust wat meer verwennen en items meenemen die bijdragen aan dat gevoel.

Wat moet je meenemen tijdens een glamping trip?

Houd jij thuis van urenlang tutten in de badkamer? Dan is het ook tijdens je glamping vakantie heerlijk om dat spa-gevoel te creëren. Ga ruim van tevoren naar de drogist, en haal de lekkerste scrubs, maskertjes en flesjes lekker geurende shampoos om mee te nemen. Het handigste is natuurlijk om deze in een speciale, extra kleine verpakking aan te schaffen. Zo nemen ze minder ruimte in je koffer of rugzak in, en neem je ze gemakkelijk mee. Want dat je luxe gaat kamperen wil niet zeggen dat het niet een beetje praktisch mag zijn, toch?

Ga voor de meest comfortabele kleding

Kamperen betekent ontspannen, en dat doe je natuurlijk het beste in de meest comfortabele kleding. Je fijne badjas die je thuis gebruikt bijvoorbeeld, mag ook in je verblijf van Villatent.nl niet ontbreken. Hij neemt weliswaar veel ruimte in je bagage in, maar wat is er nu fijner dan je eigen badjas aantrekken na het douchen of badderen? Daarnaast zijn ook warme truien en een zachte joggingbroek onmisbare items voor het glampen, zeker als je in de winter gaat. Ga je juist in hartje zomer kamperen in zo’n luxe tent? Kies dan voor wijde items van linnen en katoen. Deze ademen goed, en zitten ontzettend comfortabel. Kleding met neutrale kleren en zonder schreeuwerige prints dragen bij aan het ontspannen en luxe gevoel van glamping, wat natuurlijk zowel geldt voor alle seizoenen.

Wat eet je tijdens je glamping vakantie?

Je kunt gemakkelijk een groot aantal glampings vinden die verblijven aanbieden met eigen kookgelegenheid en koelkast. Ondanks dat je gaat kamperen is het namelijk wel zo prettig om je eigen keukentje te hebben. Maar wat neem je allemaal mee en wat ga je koken? Het blijft natuurlijk kamperen, en dus is het slim om voor praktisch te gaan. Dit wil echter niet zeggen dat je niet lekker en luxe kunt eten. Neem snacks mee zoals olijven, een luxe fuet worst en gedroogde vruchten, en leg alles op mooie schaaltjes bij elkaar. Ook blokjes kaas met kruiden en een dipsausje zijn gemakkelijk in te slaan, en kun je in de koelkast in je tent bewaren. Het enige wat nog ontbreekt is een lekkere fles wijn, want zeg nou zelf: glamping doe je natuurlijk met de benen omhoog en een glaasje wijn in de hand, niet?

Plaats een reactie