Handige tips als je gaat kamperen in Noorwegen

Een kampeervakantie in Noorwegen, dat klinkt goed! Voor verscheidene mensen zal dit waarschijnlijk een droom zijn, dus waarom deze droom niet uit laten komen? Als je hier nog geen ervaring mee hebt, dan kan het een grote stap zijn om te kiezen voor zo’n vakantie. Gelukkig kunnen de onderstaande tips je helpen bij de reis, zodat je alsnog voorbereid op weggaat naar Scandinavië. 

Allereerst is het verstandig om te beslissen hoe je naar Noorwegen kunt reizen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden. Zo kun je een vliegtuig nemen naar een vliegveld in het land, maar als kampeerliefhebber zul je hier niet snel voor kiezen. Een auto met caravan, waarbij een caravanverzekering handig is, zal bijvoorbeeld beter voor jou zijn. Ook met een camper kun je zeker de Noorse natuur verkennen, ook hierbij is een camperverzekering zeker aan te raden. Je zou een veerboot kunnen nemen om Noorwegen in te komen. Doe je dit niet, dan moet je via Zweden het land inkomen. Dit duurt normaalgesproken veel langer.

Er zijn veel veerboten die naar Noorwegen vertrekken. Ze vertrekken met name uit Deense havens, waarbij Hirtshals the place to be is. Fjord line vaart hieruit naar diverse bestemmingen in het Noorse land. Als je naar het zuiden van Noorwegen wilt dan kun je het beste kiezen voor de verbinding met Kristiansand. Hierbij heb je ook een snelle veerboot waardoor je na 2 uur en 15 minuten in Noorwegen bent. Daarnaast kun je ook een boot nemen naar het oosten of midden van Noorwegen. Als je dit wil dan kies je voor de lijn Hirtshals-Langesund. Bovendien zijn er veerdiensten naar Stavanger en Bergen, twee absolute hoogtepunten van Noorwegen.

In Noorwegen is het toegestaan om te wildkamperen, maar er zijn ook voldoende campings waar je terecht kunt. In totaal zijn er circa duizend campings waar je terecht kunt. Dit biedt natuurlijk wat meer comfort, terwijl je ook meerdere dagen/weken op zo’n camping kunt doorbrengen. Vaak passen deze plekken ideaal in de omgeving. De campings vind je in Noorwegen door heel het land, alhoewel de meeste in het zuiden te vinden zijn.

Plaats een reactie