Hardlopen in Londen, de leukste routes

Ben je voor langere tijd in Londen en wil je graag in je vrije uurtjes sportief bezig zijn en heb je geen zin in de sportschool? Of ben je gewoon voor een weekendje in Londen en wil je op een sportieve manier de stad verkennen? Londen kent genoeg leuke hardlooproutes. Daarom kun je hardlopen in Londen absoluut niet overslaan tijdens jouw bezoek aan de stad. Daarnaast is hardlopen natuurlijk een goede manier van droogtrainen Hoewel je op veel plekken in Londen kunt hardlopen, is het natuurlijk wel zo fijn om te weten wat de leukste routes van Londen zijn. Hier komen ze voor je op een rij:

Een klein rondje door het St. James en Green Park

Het St. James park ligt dichtbij het Buckingham Palace. Het park heeft een adembenemend uitzicht op het paleis van de koningin van het Verenigd Koninkrijk en is één van de acht Koninklijke Parken van Londen. Midden in het park ligt een groot meer waar veel vogels op af komen. Vervolg je route door het Green park wat grenst aan het St. James park. Na een rondje door dit park heb je je dagelijkse portie natuur tot je genomen en heb je ook aan je dagelijkse beweging gedaan. Een win-win-situatie. Een rondje door het St. James park en het Green park is ongeveer 4 kilometer.

Hardlopen langs de Regent’s Canal

De Regent’s Canal in Londen doet je misschien een beetje denken aan de grachten van Amsterdam en Utrecht. Kies je ervoor deze route te nemen, dan kom je onderweg een heleboel tegen: parken, een dierentuin, Victoriaanse pakhuizen en Camden Market. In zijn totaliteit is het kanaal 14 kilometer lang. Deze route is dus wel voor de gevorderde hardloper, maar het is natuurlijk ook niet erg om af en toe een lekker stuk te wandelen of maar een deel van deze route af te leggen. Ben je toch na 14 kilometer nog niet klaar? Ren dan door naar Primrose Hill. Dit is een gezellig wijkje met exclusieve boetiekjes en misschien kom je er wel bekende acteurs tegen. Middenin deze wijk ligt de gelijknamige Primrose Hill voor een eventuele heuveltraining.

Ren door het bekende Hyde Park en Kensington Gardens

Het bekendste park in Londen is waarschijnlijk het Hyde Park. Ook dit park is één van de Koninklijke parken van Londen en is eigendom van de Britse koninklijke familie. Een rondje door dit park brengt je langs verschillende attracties: het Serpertine meer, de fontein ter nagedachtenis aan Prinses Diana welke je vindt in het midden van het Serpertine meer en de Marble Arch. Pak tijdens je hardlooprondje ook de Kensington Gardens mee. In de buitenpaden van deze parken kun je een goede 6 kilometer maken. Wil je een kleiner rondje? Er loopt een brug over het Serpertine meer waardoor jij jouw ronde kunt inkorten. De parken zijn fiets- en autovrij dus je kunt lekker je gang gaan. Er is ook een route die je door het park kunt nemen. Deze kun je herkennen aan de rozen op de grond. Ben je klaar met hardlopen? Neem dan een verfrissende duik in het Serpertine meer!

Toeristische route langs de Theems

Wil je toeristische hoogtepunten meepakken tijdens jouw hardlooprondje? Kies dan voor een route langs de Theems. Het is een zeer sportieve manier enkele bezienswaardigheden te zien. Wanneer je van de Tower Bridge naar de Vauxhall Bridge loopt, leg je een route van ongeveer 6,5 kilometer. Onderweg kom je tegen: (natuurlijk) de Tower Bridge, London Bridge, The Tate Modern, Millennium Bridge, het Nationaal Theater, London Eye en de Big Ben. Je kunt jouw route zo lang maken als je zelf wilt, maar vergeet vooral niet te genieten van alle hotspots van Londen!

Ren langs de herten in Richmond Park

Het Richmond Park is het grootste ommuurde stadspark van Europa, dus zeker een hardloopronde waard. Het is het grootste Koninklijke Park van Londen. In dit park kun je een mooie hardloopronde maken in de natuur. Het park leidt je door bossen en over velden. In het verleden werd dit park door de Koninklijke familie gebruikt om te jagen. Tegenwoordig vind je in het midden van het park verschillende herten. In het park zelf vind je verschillende hardlooproutes die je door het hele park leiden.

Plaats een reactie