Heerlijk rondreizen met een camper

Hoe we onze vakantie invullen geven is de afgelopen jaren sterk veranderd. Allereerst omdat er bij steeds meer mensen het besef komt dat vliegen een behoorlijk grote impact op het klimaat heeft. Zeker als het gaat om vluchten over relatief korte afstanden binnen Europa. Daarnaast hebben coronamaatregelen in alle landen het afgelopen jaar geleid tot minder of geen gebruik van gezamenlijke faciliteiten. Vooral de verkoop van campers is daardoor zowel vorig jaar als de eerste maanden van dit jaar fors gestegen. Zie jij jezelf ook al heerlijk rondreizen met een camper?

Het financieren van een camper

De koop van een camper heeft vele voordelen. Vooral jonge gezinnen zijn afgelopen jaar op zoek gegaan een coronaproof afwisseling op het coronabeleid. Met een camper ben je mobiel, en heb je tegelijk de luxe van bepaalde voorzieningen om het gezin te vermaken.

Er hangt echter wel een prijskaartje aan. In het verleden kocht men vaak een camper bij een dealer, en werd daar ook gelijk de financiering geregeld. Niet iedereen heeft immers voldoende spaargeld ervoor, of wil dit hiervoor aanspreken. Nu steeds meer mensen zich online oriënteren bij de koop van een camper, is het verstandig dit ook te doen als het gaat om de financiering. Door bijvoorbeeld je camper te financieren via Kampeer Krediet betaal je waarschijnlijk minder rente over de lening. Bovendien krijg je goed advies over de beste leenvorm in jouw situatie, en kun je de aanvullende voorwaarden beter vergelijken.

Door corona 2020 topjaar voor camperverkoop

Kamperen in de breedste zin van het woord is erg populair onder Nederlanders. Maar vorig jaar was kamperen vanwege coronamaatregelen niet altijd een pretje als je niet zelfvoorzienend was. Het gebruik van openbaar sanitair was niet toegestaan, waardoor privé sanitaire voorzieningen noodzakelijk werden. Omdat veel mensen er toch graag op uit wilden trekken, ontstond er een ware stormloop op campers. De recordverkoop leidde voor het eerst tot meer dan 140.000 geregistreerde campers in Nederland.

Ook in 2021 veilig op vakantie

Naar alle waarschijnlijkheid blijven in veel landen diverse coronamaatregelen ook in 2021 nog gehandhaafd. Hoewel er volop gevaccineerd wordt en de Europese Commissie bezig is met het ontwikkelen van een zogenaamde groene pas die reizen binnen Europa mogelijk maakt, kan het zomaar zijn dat bijvoorbeeld wel nog altijd anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Wil je veilig maar ook luxe op vakantie? Dan blijft eigen sanitair noodzakelijk. De verkoopcijfers van zowel nieuwe als tweedehandse campers tonen aan dat veel mensen hier ook rekening mee houden. In het eerste kwartaal zijn er al meer dan dertig procent meer campers verkocht dan in 2020, dat al een topjaar was.

Plaats een reactie