Het belang van een inboedel- of opstalverzekering voor je vakantie

De waarde van een doorsnee pand en het erbij horende inboedel bedraagt al gauw een klein fortuin en zijn er vele jaren van sparen aan de aanschaf vooraf gegaan. Nu ben je als eigenaar dus altijd alert op dat er niets mis zal gaan. Het geeft een extra geruststellend gevoel wanneer er een verzekering afgesloten wordt, vooral voor je met vakantie vertrekt en het huis voor een tijd onbeheerd wordt achtergelaten. Zij die nog een hypotheek hebben lopen, zullen het pand al verzekerd hebben, maar is het beter om ook de inboedel apart te laten verzekeren.

De kosten vallen ook nog mee

Eenzijdig kijken naar de premiebedragen van zo een verzekering, is niet de juiste aanpak omdat er ook een vergelijking gemaakt dient te worden met de mogelijke financiële schade voor wanneer het mis zal gaan. Het berekenen van de premie vindt ook altijd objectief plaats en wordt er gekeken naar de waarde van de te verzekeren goederen.

Nog voordeliger kom je uit wanneer er een vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende verzekeraars. Zo kom je er altijd wel eentje tegen die een voordeliger tarief aanbiedt en let je natuurlijk wel op dat de voorwaarden ook eerst goed doorgenomen worden. er worden trouwens altijd kortingen geboden wanneer je ervoor kiest om te gaan voor zowel een opstal- alsook een inboedelverzekering.

Kijk welke verzekeringen het best bij jou passen

Wie er gegarandeerd van wilt zijn dat alles wel verzekerd is voor het vertrek, zal naast het afsluiten van een opstalverzekering ook nog de inboedel apart moeten verzekeren. Afhankelijk van de situatie, kan er ook gekeken worden naar een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekering. Zelfs voor personen die (nog) niet over een eigen huis beschikken, maar er eentje huren, is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. indien er op eigen kosten aanpassingen zijn verricht, kunnen die ook apart worden verzekerd, ook al ben jij niet de eigenaar van het pand.

Het verzekeren van de zelf aangebrachte aanpassingen zoals een nieuwe keuken, wordt dan samen met de inboedel gedaan. Wel handig wanneer er bij inbraak beschadigingen worden aangebracht.

Ook na terugkomst van jouw vakantie blijft de verzekering van kracht en kan er altijd voor gekozen worden om het pakket uit te breiden.

Plaats een reactie