Het verkennen van de kleine steden van Oost-Aruba

Tijdens een bezoek aan Aruba brengen toeristen vaak het grootste deel van hun tijd door aan de westkust. Hier vind je de thuisbasis en het cultureel centrum van het eiland: Oranjestad. Ook vind je hier de beste badplaatsen. Hoewel de oostelijke helft van Aruba de glamour van de westelijke stranden mist, herbergt het gebied veel bestemmingen die wachten om nieuwsgierige reizigers te boeien. Aangezien het eiland niet zo groot is, zijn de kleine steden rondom de op een na grootste stad van het eiland San Nicolas slechts een klein stukje rijden van de meeste resorts. Ook de ongelooflijk diverse bezienswaardigheden van Oost-Aruba zijn daar vlakbij.

Pos Chiquito

Het kleine stadje Pos Chiquito ligt bijna direct tussen Oranjestad en San Nicolas langs Route 1 van de zuidkust. Dit is een van de topbestemmingen van Aruba voor duikers en snorkelaars. Net voor de kust vlakbij een deel van de kustlijn dat bekend staat als Rocky Beach, vind je een van de mooiste koraalriffen van Aruba. Deze locatie wordt regelmatig  bezocht door lokale duikreizen en wordt gebruikt als oefenterrein voor aspirant-gidsen, zijn de offshore-bezienswaardigheden op Pos Chiquito niet bepaald een geheim. Er is echter zelden drukte in Pos Chiquito en het koraalrif is zo uitgestrekt dat duikers er nooit moeite zullen hebben om in hun eigen tempo van deze opwindende onderwateromgeving te genieten.

Genieten van eenvoudige ontspanning in de stad

Duiken en snorkelen zijn zeker de grootste troeven in Pos Chiquito. Maar de stad heeft ook veel te bieden aan mensen die op zoek zijn naar ontspanning. Deze rustige gemeenschap staat op heel Aruba bekend om zijn verfijnde regionale architectuur en de relaxte sfeer. Als een hechte gemeenschap met veel expats, is Pos Chiquito ook de thuisbasis van een interessante verscheidenheid aan eetgelegenheden waar toeristen altijd welkom zijn.

De ligging van Pos Chiquito

Pos Chiquito ligt net ten oosten van het centrum van het eiland langs Route 1. Route 1 is een schilderachtige weg die zich helemaal uitstrekt van Boca Beach aan de noordwestelijke kust tot San Nicolas en de oostelijke kust. Pos Chiquito is ook gemakkelijk te bereiken vanaf het noordelijke uiteinde van Aruba via Routes 4 en 6.

Savaneta

Savaneta is de thuisbasis van niet meer dan een handjevol bedrijven. Maar toch heeft deze bestemming aan de zuidelijke kust een reputatie opgebouwd als een uitstekende eetbestemming. Savaneta mist wellicht de eersteklas restaurants als in Oranjestad en de westelijke badplaatsen mist. Maar toch serveren de eetgelegenheden van de stad er regelmatig enkele van de beste zeevruchten en Latijns-Amerikaanse gerechten van Aruba.

De oudste overgebleven stad op Aruba

Savaneta onderscheidt zich ook als de oudste overgebleven stad op Aruba. Ze dateert uit het begin van de Nederlandse overheersing in 1816. Het is de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland en de site van de oudste koloniale woning. Na het verkennen van de historische bezienswaardigheden, bezoeken veel reizigers er ook enkele van de charmante stranden die op slechts enkele minuten van het hart van de stad rusten.

De ligging van Savaneta

Savaneta ligt net ten oosten van Pos Chiquito aan de populaire Route 1 van Aruba en is vanuit Oranjestad of San Nicolas in ongeveer 15 minuten te bereiken.

Seroe Colorado

De stad Seroe Colorado is gelegen nabij het zuidoostelijke puntje van Aruba. De stad ontwikkelde zich in de eerste helft van de 20e eeuw als een idyllische, comfortabele gemeenschap voor de oliearbeiders van het eiland. Hoewel veel families sindsdien naar andere delen van het eiland zijn verhuisd, heeft Seroe Colorado veel van zijn exotische charme behouden. De meeste kleine witte huizen van de stad zijn intact gebleven. De meeste zijn geflankeerd door dramatische cactussen en andere natuurlijke vegetatie. In het hart van de stad vinden toeristen er ook een sobere kapel, oorspronkelijk gebouwd in 1939.

Een toegangspoort tot bezienswaardigheden

Seroe Colorado is een toegangspoort tot de bezienswaardigheden van de zuidoostelijke kust van Aruba. Net ten oosten van de stad vind je een natuurlijke brug die langs een dramatisch gedeelte van de kustlijn loopt. In 2005 stortte de Natural Bridge in wat resulteerde in de Baby Bridge. Deze natuurlijke brug bij Seroe Colorado is een ongelooflijke sightseeing-mogelijkheid in een van de zelden ontdekte gebieden van Aruba.

De populairste familiestranden van het eiland

De blootgestelde kustlijn ten oosten van Seroe Colorado staat bekend om zijn dramatische landschap. Er liggen echter twee van de populairste familiestranden van het eiland slechts enkele kilometers ten zuiden van de stad. In tegenstelling tot het natuurlijke bruggebied ten oosten van Seroe Colorado, worden Baby Beach en Rodgers Beach beschermd door de zuidpunt van het eiland. Hierdoor kun je er altijd rustige omstandigheden zoals wit, warm zand en ondiep water vinden.

Moeilijker bereikbaar

Route 1 loopt ten noorden van de stad en de toegang vanuit San Nicolas wordt gehinderd door particuliere industriële gebieden. Daardoor is Seroe Colorado iets moeilijker te bereiken dan de meeste kleine gemeenschappen van Aruba. De meest efficiënte manier om Seroe Colorado te bereiken is om Route 1 naar het oosten te volgen vanaf San Nicolas tot de weg eindigt op een driewegkruising nabij de oostelijke oever. Vanaf deze kruising kun je de kustlijn volgen in zuidelijke richting naar Seroe Colorado en de nabijgelegen strandbestemmingen.

Op ontdekking in de rustigere helft van het eiland

De meeste toeristen zullen veel tijd doorbrengen met het verkennen van Oranjestad en ontspannen op de onvergelijkbare stranden van de westelijke kust. De kleine steden aan de oostelijke helft van het eiland kunnen in één middag worden bezocht. Route 1 biedt gemakkelijk toegang tot veel bezienswaardigheden in Oost-Aruba. Hierdoor is er enkele geen reden om de rustigere helft van het eiland over te slaan.

Plaats een reactie