De beste tips om drukte in de Efteling te vermijden

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland, geliefd bij zowel jong als oud. Helaas kan het op drukke dagen lastig zijn om ten volle van de magie van de Efteling te genieten. Maar maak je geen zorgen! Wij hebben de beste tips verzameld om de drukte bij de Efteling te vermijden, zodat jij optimaal van je dag kunt genieten. Lees verder en ontdek hoe je jouw bezoek aan de Efteling perfect kunt plannen.

Actuele Drukte in de Efteling

Drukte in de Efteling bekijken op de websiteHet is begrijpelijk dat je graag wilt weten hoe druk het momenteel is in de Efteling voordat je een bezoek plant. Daarvoor verwijzen we je naar de meest betrouwbare bron: de druktekalender op de website van de Efteling zelf. Op deze  druktekalender-pagina van de Efteling kun je real-time informatie vinden over de drukte in het park. Hier wordt met behulp van kleuren aangegeven hoe druk het op dat moment naar verwachting zal zijn. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken over het plannen van je bezoek.

Op welke dagen is het het drukst in de Efteling?

De weekenden en de schoolvakanties zijn de drukste dagen in de Efteling. Heb je de kans om buiten deze dagen te gaan dan zal je merken dat je vaak niet lang hoeft te wachten. Ook als er goed weer voorspeld is kan het erg druk zijn in de Efteling. De beste dag om naar de Efteling te gaan is een doordeweekse dag waarop de temperatuur rond de 20 graden ligt en het droog maar bewolkt is. Je zult merken dat dit voor een pretpark prima omstandigheden zijn, en het is niet druk! Bekijk hieronder de weersvoorspellingen voor de Efteling.

Weersverwachting in de Efteling

Hieronder vind je de actuele weersverwachting voor de komende dagen voor Kaatsheuvel. Zo kan je kijken op welke dagen het rustiger zal zijn als je de komende dagen naar de Efteling wil gaan.

De Efteling app geeft drukte attracties aan

Wachttijden in de Efteling AppOok in de Efteling app kun je zien hoe druk is het is bij alle attracties. Dit is vooral handig als je al in het park bent of als je voordat je vertrekt een indicatie wil krijgen hoe de wachttijden zijn. Je kunt zien hoeveel minuten wachttijd er ongeveer bij de attractie staat. Handig als je naar de andere kant van het park wil lopen voor een attractie, maar geen uur wil gaan wachten. Heb je de Efteling app met de wachttijden nog niet? Download de Efteling app hier. Ook kun je zien tot hoe laat het park vandaag open is en hoe laat de shows starten. Als je in de Efteling bent laat de app ook nog eens je locatie in het park zien, zodat je niet kan verdwalen. De app is dus handig voor wachttijden van de attracties maar bevat ook een hoop andere informatie over het park.

Tips voor drukke dagen in de Efteling

 • Eet buiten de normale eettijden. De eetgelegenheden zijn dan wat rustiger. Terwijl iedereen aan het eten is zijn de attracties weer rustiger.
 • Ga ’s ochtends in de populaire attracties zoals droomvlucht, de achtbanen worden later op de dag meestal rustiger. In de ochtend heb je vaak wat meer energie voor een wachtrij.
 • Pandadroom, het Spookslot en de Fata Morgana zijn vaak wat rustigere attracties.
 • Ben je op zoek naar een rustige plek? Ga naar het Lavenlaar, het heksenpad of naar Stonehenge. Ook achter de EHBO post is een rustig plekje (je bent hier wel zichtbaar voor bezoekers in het treintje).
 • Op de plek waar het oude Anton Pieck circus stond is een handmatige carrousel naast het Lavenland, hier is het ook vaak rustig.
 • Kies dagen waarop de weersvoorspellingen wat minder zijn zoals regen of wat kouder weer.
 • Kinderattracties worden tijdens de zomeravonden rustiger aan het einde van de avond.
 • Controleer welke Efteling attracties gesloten zijn voordat je gaat. Zo sta je niet voor een gesloten attractie waar je graag in had gewild.
 • Als je souvenirs van je bezoek aan de Efteling wil kopen kan je ze vooraf kopen. Je kunt je gekochte spullen dan laten verschepen naar het souvenir ophaalpunt. Hierdoor sta je aan het einde van de dag niet in een overvolle shop.
 • Maak vooraf een lijstje met dingen die je graag wil doen, als het erg druk is kan je dan zorgen dat je deze dingen zeker gedaan hebt.
 • Kijk welke feestdagen er in België en in Duitsland zijn. Tijdens deze feestdagen is er vaak ook extra drukte in de Efteling.
 • Kom je van ver en kom je op drukke dagen? Dan kan je ook in de Efteling overnachten.

Reserveer je Tickets Online

Om wachtrijen bij de kassa te vermijden, is het aan te raden om je Efteling-tickets vooraf online te reserveren. Op die manier hoef je niet in de rij te staan en kun je direct het park betreden. Daarnaast zijn er soms speciale online deals beschikbaar, waarmee je geld kunt besparen op je ticketprijs. Houd de website van de Efteling goed in de gaten voor eventuele kortingen en acties.

Maak gebruik van Single Rider

De Efteling biedt ook enkele handige services om wachttijden te minimaliseren, zoals de Single Rider-ingang. Als je bereid bent om apart van je gezelschap in sommige attracties te gaan, kun je gebruik maken van de Single Rider-ingangen, waar de wachttijden vaak korter zijn. Deze opties zijn ideaal om kostbare tijd te besparen en meer attracties te kunnen beleven.

Drukste dagen in de Efteling ooit

De Efteling heeft onderstaande cijfers niet bevestigd, maar volgens diverse media waren dit de drukste dagen in de Efteling ooit gemeten. Op sommige dagen was het zo druk dat mensen zelfs geweigerd werden aan de ingang, en dat de wachtrijen niet uit te houden waren. Hieronder een opsomming van de bezoekerrecords van de Efteling en op welke dag dit record gebroken werd.

 • 45.000 bezoekers – 30 juli 2015
 • 42.000 bezoekers – 04 september 2004
 • 39.000 bezoekers – 11 augustus 2018
 • 35.000 bezoekers – 26 augustus 2017

Rustige dagen in de Efteling

Er zijn natuurlijk ook rustige dagen in de Efteling, de rustigste dag is 24 januari. De Efteling roept mensen zelfs op om op deze dag naar de Efteling te komen en te genieten van de rust op social media. Andere rustige dagen in de Efteling zijn voornamelijk doordeweekse dagen buiten de vakantie om waar wat slechter weer voorspeld wordt.

Naar de Efteling zonder wachttijden

Wil je dus een leuke dag in de Efteling zonder wachttijden? Bekijk dan de druktekalender en download de app. Check vooraf wat de verwachtte drukte gaat zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staat en overal lang moet wachten. Veel plezier bij je bezoek aan de Efteling!

3 gedachten over “De beste tips om drukte in de Efteling te vermijden”

 1. Inmiddels het antwoord gevonden. Jammer dat Efteling de geldigheid van de kaartjes niet verlengd. Ik vind dit namelijk wel een uitzonderlijke situatie

  Beantwoorden
 2. Wij hebben kaartjes voor de winterefteling geldig t/m eind maart. Gelet op de sociale onthouding ivm coronavirus kunnen wij niet gaan. Worden de termijn van de kaartjes verlengd?

  Beantwoorden
 3. Super handig deze weetjes. Wij gaan dit jaar voor het eerst met onze 2 kinderen naar de Efteling.
  Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.
  Het is voor mijn vriend en voor mij ook wel weer even geleden.
  Maar we hebben er zin.
  We gaan op een doordeweeks dag om de drukte te ontlopen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie