Hoe kun je op vakantie toch genieten van je televisieprogramma’s?

Op vakantie, weg uit de sleur. Even helemaal weg van huis en lekker ontspannen. Al zijn sommige dingen van thuis wel fijn en een beetje onmisbaar. Normaal smaakvol brood, onze fijne taal en onze favoriete tv-series. Voor dit laatste is er gelukkig een redder in nood, internet tv!

Ontspannen tijdsbesteding

De geliefde tijdsbesteding van de gemiddelde Nederlander is toch wel ‘even tv-kijken’. Heerlijk, je verstand op nul en je laten entertainen. En zelfs als je op vakantie gaat, hoef je niets meer te missen. Maakt niet uit of je een weekendje weggaat, een jaar gaat backpacken of iets daartussenin.

Op je wenken bediend

Tegenwoordig kijken Nederlanders bijna een derde van de televisietijd niet meer gewoon live. Wij kijken onze favoriete programma’s wanneer het óns uitkomt. Niet wanneer deze worden uitgezonden. Of we vallen compleet voor een serie en bingewatchen deze van begin tot eind via een online videodienst. En als we even snel vermaakt willen worden, zoeken we een filmpje op via YouTube. En hier spelen aanbieders van internet tv goed op in met verschillende on-demand-mogelijkheden en internetpakketten. En zo kun jij ook overal genieten van de gemakken van thuis.

Diverse devices

Televisie kijken doen we allang niet meer alleen op een televisietoestel. Al blijft dit toch wel het meest populaire device. Maar met het gebruiksgemak van de laptops, tablets en (de grote schermen van) smartphones, zal dit in de toekomst wel veranderen. Een tablet neem je toch ook iets makkelijker mee op vakantie.

EU-regels

Dankzij de nieuwe EU-wetgeving kun je nu ook echt (bijna) overal tv kijken alsof je thuis bent. Denk daarbij aan series en films van bijvoorbeeld videodiensten als Netflix en Videoland. Maar je kunt ook live tv via je provider volgen. Ieder land in Europa moet elke klant gelijk behandelen. Het maakt daarbij niet uit in welk land de klant op dat moment is. Deze regels gelden niet op het gebruik van gratis services. Die zijn vaak aan regio’s gebonden, zoals de omroepen. Maar er is een manier om die regel toch te omzeilen.

Privé kijken

Om privé te kijken, zonder dat een website weet in welk land de gebruiker is, kun je een VPN gebruiken. VPN is een afkorting voor ‘Virtual Private Network’. Als je een VPN gebruikt, wordt het internetverkeer als het ware omgeleid. Een VPN-aanbieder zorgt voor servers in diverse landen. Zodra je in het buitenland via een VPN-verbinding het internet gebruikt, kunnen websites jou niet goed lokaliseren. Ze denken namelijk dat jij in Nederland bent waar een andere VPN-server staat. Zo kan een VPN-verbinding je helpen om in het buitenland toch van Nederlandse televisiediensten te genieten.

Vergelijken loont

Veel providers lijken hetzelfde aan te bieden, maar er zit wel degelijk verschil in de pakketten. Goed vergelijken is daarom een must. Zeker als je op vakantie ook wil genieten van internet tv, maar niet achteraf de extra kosten wil.

Plaats een reactie