Hoe voorkom je hoge roamingkosten tijdens je vakantie?

Wie ooit in het buitenland even snel zijn socials wilde checken op zijn telefoon zal van een koude kermis thuisgekomen zijn. De kosten voor dataverbruik in het buitenland kunnen exorbitant hoog zijn. Voor je het weet, ben je tientallen euro’s kwijt voor slechts een paar MB internet. Wie dacht dat het alternatief de openbare hotspots zijn waar je vaak eindeloos naar moet zoeken en waar je een heel trage verbinding hebt, die heeft het mis. Er zijn heel eenvoudige manieren om te zorgen dat je in het buitenland altijd goed internet hebt zonder dat je daar een vermogen voor hoeft neer te tellen. Wij leggen je uit wat je moet weten om tijdens je vakantie ongestoord online te kunnen zijn.

Vergeet je simkaart

Als je gebruik wilt maken van de lokale netwerken in het buitenland, moest je altijd een simkaart kopen. Als je dit kaartje in je telefoon deed, kon je geen oproepen meer op je oude nummer ontvangen. Tegenwoordig hoef je niet eens meer een fysieke simkaart te kopen om altijd online te kunnen zijn in het buitenland. Je kunt namelijk een esim iPhone aanvragen. Dit is een elektronische simkaart die je online activeert. Deze prepaid esim is veruit het beste van alle werelden. Je hoeft namelijk geen nieuwe simkaart aan te schaffen want de elektronische simkaart wordt op je telefoon geprogrammeerd. Je kunt dus ook gewoon inkomende oproepen ontvangen op je telefoon en je WhatsApp blijft ook gewoon werken. Ook krijg je niet met verborgen kosten te maken omdat je van tevoren bepaalt hoeveel data je wilt gebruiken en hoeveel kosten je wilt maken.

Is de esim overal te gebruiken?

Als je een esim aanvraagt, kun je op de site van Holafly kijken welke opties het beste bij jouw reisplan aansluiten. Reis je bijvoorbeeld naar een land, laten we zeggen Colombia, dan kun je een databundel speciaal voor dit land uitkiezen. Heb je een rondreis door Europa in gedachten? Dan is het verstandig om een bundel te kiezen die in de hele Europese Unie te gebruiken is. Je kunt dan ongestoord de grens oversteken zonder dat je ook maar een minuut offline hoeft te zijn. De elektronische simkaart zal automatisch naar een ander lokaal netwerk overschakelen. Zo kun je altijd gebruikmaken van het beste internet dat er in de regio te vinden is.

Activeer je esim vandaag nog

Heb jij je koffers al gepakt? Vergeet dan niet om je esim te activeren. Dit is een kwestie van even naar de site Holafly te surfen en je voorkeuren door te geven. Kies voor een vaste hoeveelheid data, of ga all the way en kies voor onbeperkt internet. Vervolgens krijg je een QR-code waarmee je kunt inloggen op je account. Regel dit alles vandaag nog even en dan ben je klaar om op reis te gaan. Wij wensen je een heel fijne vakantie!

Plaats een reactie