Hond mee naar de dierentuin, waar mag dit wel of niet?

Soms is het makkelijker om je hond mee te nemen als je op pad gaat. In de dierentuin is dit echter niet altijd toegestaan. In dit handige overzicht hieronder vind je precies in welke dierentuinen je hond wel of niet welkom is. In sommige gevallen worden er uitzonderingen gemaakt voor hulphonden. Deze zijn vaak beter getraind in de omgang met andere dieren waardoor ze voor minder risico zorgen. Sommige parken zijn zo riant om een begeleider gratis toegang te verlenen voor iemand die een geldige hulphond pas heeft. Ook hebben wij in onderstaand overzicht opgenomen of u uw hond in een kennel bij de dierentuin kunt laten, zodat uw hond niet alleen thuis hoeft te blijven. Laat uw hond in ieder geval nooit alleen in de auto zitten, maar zorg dat u goed voorbereid op pad gaat!

DierenparkHond toegestaan?Extra informatieHulphond toegestaan?Meer info
Dierenpark AmersfoortJaDe hond moet aangelijnd zijn. Uitwerpselen zelf verwijderen.JaParkregelement
Ouwehands Dierenpark RhenenGedeeltelijk, kaartje voor de hond kost € 5,-De hond moet kort aangelijnd zijn. De hond mag niet mee in de Theatertent, Het Wad, de kinderboerderij en in de foodcounters van alle parkrestaurants.GedeeltelijkBezoekersregelement
Zeeaquarium Bergen aan ZeeJaHond moet aangelijnd zijnJa
Aquazoo LeerdamJaHond moet aangelijnd zijnJa
Aquazoo LeeuwardenNeeHulphond vooraf telefonisch aanmeldenJa
Wildlands adventure zoo EmmenNeeOfficiële hulphonden zijn wel welkom.Ja
Vlinderparadijs HavelteNeeNee
Taman Indonesia KallenkoteNeeNee
Apenheul ApeldoornNeeVerschillende dagopvang in de omgeving.Nee
Burgers zoo ArnhemNeeHulphond vooraf telefonisch aanmeldenJa
Dolfinarium HarderwijkNeeLet op: Hulphonden in opleiding niet toegestaan!JaVeelgestelde vragen
Uilen – Dierenpark de Paay BeesdNeeWilt u toch graag komen, bel of mail het park dan voor de mogelijkheden.Nee
Artis AmsterdamGedeeltelijk(Hulp)honden zijn aangelijnd wel toegestaan op het Artisplein en in café-restaurant de Plantage. Niet toegestaan op het Artis-terein.Gedeeltelijk
Diergaarde Blijdorp RotterdamNeeHet park is bezig met onderzoek om een hulphonden route te creëren. Bel of mail voor meer informatie.Nee
Sealife ScheveningenNeeJa
Vogelpark Avifauna Alphen aan de RijnNeeLegitimatiebewijs van de hulphond is verplicht.Ja
Berkenshof’s tropical zooNeeJa
Reptielenzoo IguanaNeeJa
Best ZooNeeJa
Dierenpark de OliemeulenNeeDe hulphond blijft binnen als de demonstratie van de roofvogels start.Ja
Dierenrijk NuenenNeeLegitimatiebewijs van de hulphond is verplicht. Er is een aangepaste route voor hulphonden.Ja
Zoo VeldhovenNeeOp de doorloopverblijven niet toegestaan om met de hond te lopen.Gedeeltelijk
Safaripark Beekse BergenNeeKennel op de parkeerplaats van het park aanwezig.JaVeelgestelde vragen
Zooparc OverloonNeeNeePraktische informatie
GaiaZOO KerkradeNeeEen begeleider gratis toegang op vertoon hulphond pas.NeeHuisdierenregelement

Twijfelt u na het lezen van bovenstaande tabel nog of uw hond of hulphond mee mag naar de dierentuin die u wilt gaan bezoeken? Neem contact met de betreffende dierentuin op, zij kunnen u altijd uitsluitsel bieden of een alternatief geven. Mist u een dierentuin in de lijst? Neemt u dan contact met ons op!

Hulphond in opleiding

Hulphond in opleidingEen hulphond in opleiding is vaak niet toegestaan in de dierentuin. Dit omdat deze hulphonden nog niet goed weten hoe ze moeten reageren op andere dieren of een drukke omgeving. Heeft u een hulphond in opleiding en wilt u toch een dierentuin bezoeken? Kijk dan in bovenstaand overzicht of er iets over vermeld staat. Zoniet, dan raden wij u aan om contact op te nemen met de betreffende dierentuin, en daar na te vragen of een hulphond in opleiding is toegestaan.

Wat als de hond mee mag?

Als de hond mee naar de dierentuin mag dan zijn er vaak wel redelijk strenge eisen die gesteld worden. Zo moet u bij veel dierentuinen de hond kort aangelijnd houden. Hiervoor is een goede hondenriem van groot belang. Sommige dierentuinen laten ook alleen honden toe met een muilkorf. Heb je nog geen muilkorf maar wil je wel graag je hond meenemen naar de dierentuin? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van verschillende muilkorven.

Kennel aanwezig bij de dierentuin

Sommige dierentuinen voorzien in een kennel op het terrein van de dierentuin. Mocht deze er niet zijn is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een kennel in de buurt van de dierentuin te zoeken. Vaak weet de dierentuin wel waar een kennel in de buurt te vinden is. Een belletje naar de dierentuin die je wil gaan bezoeken is dus vaak voldoende.

Plaats een reactie