Hotspots Ibiza 2018

Ga jij op vakantie naar Ibiza? Dan zijn hier de hotspots die je absoluut niet mag missen. Ook zijn hier nog wat handige tips die je zullen helpen naar de hotspots te komen.

Ibiza stad

ibiza strandDe hoofdstad van Ibiza behoort zeker tot de hotspots van dit eiland. Nergens ter wereld is er een stad zo vrij, iedereen wordt als gelijk beschouwd. In feite mag je hier alles. De stad is verdeeld uit het moderne gedeelte, met bedrijvige clubs en luxueuze restaurants, en de oude stadskern van Ibiza stad. Ibiza stad bezoeken is zeker de moeite waard.

Dalt Vila

Bovenop de heuvel bij de oude stadskern van Ibiza stad, bevindt zich een oud kasteel dan het mooiste uitzicht biedt over de stad. De Dalt Vila is omgeven door oude stadsmuren uit de 16e eeuw en je kan je laten verrassen door de wandelingen door de schilderachtige straatjes. Je kan hier zelfs terecht voor winkels of terrasjes. Dus als je cultuur wilt opsnuiven, is dit ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Es Vedra

Es VedraDit onbewoonde eiland is een van de bekendste onbewoonde eilanden van de Balearen en is, naast een herkenningspunt, een ‘magische plek’ waar vele mythes ontstaan zijn die nog altijd voortleven op Ibiza. Een van deze mythes is dat volgens Nostradamus, Es Vedrà de enige plek zou zijn om te overleven wanneer de wereld haar einde zou naderen.

Hippiemarkt

De Hippiemarkt van Punta Arabí op Ibiza is waarschijnlijk de bekendste markt van het koninkrijk Spanje. De liefde voor het ‘zigeunerleven’ komt hier in de meest moderne vormen naar buiten: van modieuze kleding tot huisdecoratie. Ook als je niet echt van plan bent iets te kopen, komen alleen al naar deze plek om de pracht van de ‘Bohemian’ te bezichtigen. Daardoor is dit ook zeker een van de hotspots van Ibiza.

Puig des Molins

De graftombes van Puig des Molins zijn een van de best bewaarde graftombes gebleven ter wereld. Daarbij is er een zeer rijke collectie aan vondsten uit de Punische periode die in het bijbehorende archeologische museum liggen. Als je dit soort historie zeer kunt waarderen, kan je deze hotspot echt niet overslaan.

Auto huren bij Tui cars

Auto huren op IbizaAls je naar Ibiza op vakantie gaat moet je waarschijnlijk per boot. Dit kan veel gedoe zijn met een auto. Je kan in plaats daarvan ook heel makkelijk en snel een auto huren bij Tui cars. Een auto huren op Ibiza is een manier om als deze hotspots makkelijk te bereiken. Je kunt het hele eiland verkennen en in alle uithoeken komen. Wat is er leuker dan een dagje met de auto naar een dorpje of lekker toeren met de wind door je haren? Vergeet dan ook niet af en toe een stop te maken voor een goede kop koffie, en te genieten van het Spaanse eiland leven 😉

Tot slot

Zoals je ziet hoef je niet per sé een feestbeest te zijn om Ibiza te bezoeken. Ibiza heeft genoeg geschiedenis en cultuur om te leren en te bezoeken.

Plaats een reactie