Inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Kreta

Kreta is een van de meest populaire zonvakantiebestemmingen. Het Griekse eiland is erg groot en heeft veel te bieden voor toeristen. Ook kun je het eiland makkelijk bereiken met het vliegtuig. Boek vliegtickets bij transavia en je komt al snel aan op het prachtige eiland! Vervolgens kun je lekker genieten van het strand, de zon en de zee. Maar wat kun je allemaal nog meer doen op het eiland? En wat moet je gezien of gedaan hebben als je naar Kreta op vakantie gaat? Hieronder vind je genoeg inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Kreta!

Bezoek het roze Elafonissi strand

Een van de bekendste en meest bezochte stranden op het eiland Kreta is het Elafonissi strand. Dit strand staat bekend om zijn bijzondere roze zand. Het strand is gelegen in het Zuid-Westen van Kreta en kun je makkelijk bereiken met een huurauto. De roze kleur van het strand maakt het strand erg bijzonder om te zien. Deze roze kleur ontstaat doordat er door het getij roze en rode schelpen op het strand aanspoelen. Hierdoor lijkt het alsof het strand helemaal roze is, wat erg leuk en fascinerend is om te zien. Een bezoekje aan dit strand kan zeker niet ontbreken als je in Kreta bent!

Cultuursnuiven in het Arkadi klooster

Een bezoekje aan het Arkadi klooster kan voor cultuurliefhebbers zeker niet ontbreken tijdens een vakantie naar Kreta. Het Arkadi klooster is in 1578 ontstaan en heeft zijn naam aan de Byzantijnse keizer Arkadios te danken. Je kunt een kaartje kopen om het klooster van binnen te bekijken. Je kunt op je eigen gemak door het klooster lopen en genieten van de prachtige details en uitzichten vanaf het klooster. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een cultureel uitje op Kreta!

Zonnen op het Vai strand

Voor strandliefhebbers kan een bezoekje aan het Vai strand niet ontbreken. Het Vai strand ligt in het noorden van Kreta en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Het is een prachtig wit zandstrand dat erg breed is. Dat betekent dat er altijd wel een plekje vrij is om rustig te gaan liggen, ook in het hoogseizoen. Verder staat het strand vol met wuivende palmbomen en is het water helderblauw. Hier kun je heerlijk een dagje tot rust komen en een bruine kleur opdoen!

Na het lezen van deze inspirerende plekken wordt jouw vakantie naar het Griekse Kreta vast onvergetelijk!

Plaats een reactie