Je vakantie doorbrengen op het water hoeft niet duur te zijn

De trend om de vakantie in eigen land door te brengen, is afgelopen zomer meer dan aanwezig geweest. Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een vakantie op het water is dan ook een mooie optie. Of het nu gaat om een boot huren Friesland, een vakantiehuisje aan het water of de hele week kitesurfen, er zijn tientallen opties. Opties voor een vakantie op het water in Nederland, maar ook in het buitenland. Opties waarvan wordt verwacht dat deze vakanties op het water duur zijn, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Wij vertellen je graag waarom dit helemaal niet het geval is.

Het ultieme vakantiegevoel ervaren

Het ultieme vakantiegevoel ervaren door dagenlang op het water te varen, dat is wat je een ultiem vakantiegevoel geeft. Veel mensen laten dit toch vaak links liggen door het prijskaartje wat onderaan de streep komt te staan wanneer je een bootje wil huren. Toch is het relatief gezien met een vakantie in bijvoorbeeld een huisje niet veel verschil. Waar je tijdens je vakantie in een appartement of huisje zit, ben je ook sneller geneigd om vaker een terrasje te pakken, uit eten te gaan of de winkelstraten in te duiken. Het geld dat je hieraan uitgeeft, is geld waar je bij het boeken van je vakantie niet meteen over nadenkt. Bovendien zijn het telkens kleine bedragen die erbij op komen. Hierdoor heb je ook niet goed in kaart dat het toch een aardig prijzige vakantie is. Wanneer je een vakantie op het water hebt, ben je ook minder snel in de verleiding voor deze uitjes. Je kookt veel meer zelf en trekt zelf een wijnfles open in plaats van een duurder drankje op het terras. Uiteindelijk zal het onderaan de streep niet veel van elkaar verschillen, desondanks dat het reserveren van een bootje duurder kan zijn.

Minder kilometers

Tijdens de vakantie worden er ook vaker meer kilometers afgelegd dan vooraf is gepland. Natuurlijk hoort er bij elke vakantie de reis naar bestemming van accommodatie erbij. Toch worden er vaak nog honderden kilometers afgelegd voor het bezoeken van leuke steden in de omgeving of andere onmisbare activiteiten. Kilometers waar ook van te voren niet meteen op wordt gerekend, maar wel bij het uiteindelijke bedrag worden gerekend. Wanneer je met een bootje op het water bent, zullen er geen ongeplande kilometers met de auto worden afgelegd. Ook weer kosten die door een vakantie op het water worden bespaard.

Wij raden dus vooral aan om aan het einde van beide vakanties te kijken naar wat het bedrag is in totaal. We weten in ieder geval zeker dat je versteld zal staan van de kleine uitgaven tijdens een ‘normale’ vakantie die ervoor zullen zorgen dat je meer uitgeeft dan je van te voren had voorspelt. En, hele dagen dobberen op het water, in de buitenlucht, omringt door natuur en zonder veel drukte om je heen is toch wat iedereen wil. Het ultieme vakantiegevoel als je het ons vraagt.

Plaats een reactie