Je vakantie in balans met een rustdag

Tijdens de vakantie is het leuk om van alles te doen en te bekijken. ’s Ochtends je eastpak rugzak inpakken en de hele dag op pad. Leuk, maar ook vermoeiend. Daarom is het verstand om rustdagen in te plannen. Iedereen zou dat moeten doen tijdens vakanties. Het is echt geen overbodige luxe.

Energie opbouwen

Elk mens heeft rust nodig. De tijd die vooraf gaat aan vakantie is vaak druk. Koffers inpakken, handige spulletjes kopen voor in je tassen, werk afronden en overdragen, het huis netjes maken. Als je daarna meteen doorgaat met lange wandelingen maken, steden bezoeken en toeristische attracties afgaan is je energie ver te zoeken. Plan daarom rustdagen in. Slaap eens lekker uit en lees een goed boek. Of ga zwemmen en luieren. Zo bouw je energie op en heb je de volgende dag zin om iets actiefs te doen.

Laat je hersenen tot rust komen

Ben je niet het type wat de hele dag kan luieren? Dat is niet erg, want ook van een rustdag kun je een geweldige dag maken. Zorg er alleen voor dat je niet gaat reizen met een crossbody tas. Wel kan je bijvoorbeeld uitgebreid gaan lunchen, een korte wandeling maken, even zwemmen, kaartjes sturen naar familie of vrienden en ’s avonds naar de zonsondergang kijken. Het is de bedoeling dat je hersenen rust krijgen. Check daarom ook zo min mogelijk social media. Je wordt er onrustig van en je brein wordt geprikkeld om iets te gaan ondernemen.

Genieten

Wanneer je geen rustdagen inplant en er elke dag iets op het programma staat loop je de kans dat je achteraf niet eens meer weet wat je hebt gedaan. Je neemt niks meer op en bent totaal op. Door rustdagen in te plannen geniet je veel meer. Op die manier zorg je ervoor dat je de volgende dag weer energie hebt om maximaal te genieten. En op deze manier hoef je niet nog een keer vakantie te nemen als je thuiskomt, want dan gaat er echt iets mis.

Plaats een reactie