Jouw haar gezond houden op vakantie

De vakantie is de tijd waarin je alles even lekker los kunt laten om tot jezelf te komen. Het is alleen wel belangrijk om dat niet te doen als het om je haar gaat. Juist op vakantie wordt jouw kapsel aan allerlei invloeden blootgesteld waar het normaal misschien wel veel minder mee te maken krijgt. Het is dan juist dus belangrijk om te bekijken hoe je kan zorgen dat je je haar gewoon gezond houdt op vakantie.

De producten van Kerastase zijn daar in ieder geval heel geschikt voor. Die pas je zo toe.

Het haar voldoende wassen

Het belangrijkste wat je kunt doen voor je haar is het natuurlijk met regelmaat wassen. Daarmee zorg je dat het vuil en de schadelijke stoffen geen kans krijgen. Omdat je je vakantiedagen nu eenmaal meer buiten doorbrengt, en misschien wel meer in steden, zal je ook meer te verduren krijgen. Daarom is het in ieder geval zaak om een goede shampoo te gebruiken. Op die manier zorg je namelijk dat het altijd fris en schoon wordt. Ongeacht de uitdagingen waar je je kapsel voor hebt gezet. Dat is dus het eerste product dat je meeneemt op reis.

Zorgen voor stevigheid en kracht

Natuurlijk is het belangrijk dat het haar goed schoon is. Het is echter minstens zo belangrijk om het voldoende stevigheid en kracht mee te geven. Daarom moet je ook op vakantie meer doen dan het alleen maar wassen. Het is zaak om het even goed te verzorgen. Dit doe je bijvoorbeeld met de conditioner. Het is ook goed om dit te doen nadat je het hebt gewassen. Dan is het effect van het verzorgen alleen maar groter. Dat is uiteindelijk natuurlijk wel ook wat je wilt. Neem dit dus ook mee op reis.

Passend bij jouw haartype

Het is belangrijk om goed te kijken naar de verschillende soorten typen haar die er zijn. Dit betekent namelijk ook dat het nodig is om een ander soort middel te gebruiken. Zeker ook omdat de verschillende soorten haar anders kunnen reageren op de manier waarop de omstandigheden toeslaan. Het is daarnaast ook goed om te weten dat ook de hoofdhuid daar een rol in speelt. Die moet natuurlijk ook goed verzorgd worden. Neem dit allemaal mee in de keuze voor het product. Zo heb je ook op vakantie gewoon een onbezorgde tijd.

Net wat meer doen

Wanneer je op vakantie bent dan is het ook slim om net wat meer te doen dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan de invloed die de zon op de hoofdhuid kan hebben. Daar wil je wel op voorbereid zijn met de juiste soorten producten. Bovendien kan het slim zijn om je haar net wat meer te voeden met een goede shampoo die over deze eigenschappen beschikt. Dat maakt het allemaal net wat aantrekkelijker. Zoals gezegd kan het daarbij wel ook verschillen welk type haar je hebt. Houd daar dus altijd rekening mee. Zo heeft het vakantieweer geen invloed op je.

Zorgen dat je er leuk uitziet

Tot slot is het ook goed om nog even een hele andere kant van het verhaal te benadrukken. Het is namelijk ook wel fijn wanneer je er gewoon goed uitziet op je vakantie. Je neemt dus ook gewoon je leave in product mee. Het product waarmee je je haar het model geeft waar jij je goed bij voelt. Dat is op vakantie niet anders dan anders. Sterker nog, waarschijnlijk ga je ook nog wel een paar keer uit, bijvoorbeeld om lekker te eten. Dan wil je er wel ook op je best uitzien. Dat is belangrijk.

Plaats een reactie